Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

ЗВІТ ПРО ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ ЕКОНОМІЧНОГО І СОЦІАЛЬНОГО РОЗВИТКУ НЕДРИГАЙЛІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ НА 2020-2021 РОКИ ЗА ПІДСУМКАМИ ПЕРШОГО ПІВРІЧЧЯ 2021 РОКУ

Дата: 27.09.2021 09:17
Кількість переглядів: 928

Робота структурних підрозділів виконавчого комітету селищної ради, її комунальних закладів протягом І півріччя 2021 року спрямовувалася на забезпечення досягнення показників Програми економічного і соціального розвитку селищної ради з урахуванням визначених пріоритетів по виконанню дохідної частини бюджету, надання адмінпослуг, здійсненню інвестиційної діяльності, соціального захисту населення, охорони здоров’я, освіти, культури та проведення ряду заходів у житлово-комульній сфері.

 

За I півріччя 2021 року доходів загального фонду надійшло 37 154,3 тис.грн. Затверджені показники по доходах в цілому по Недригайлівській селищній раді виконані на 108,5%.

Враховуючи збільшення території громади в наслідок дооб’єднання збільшились надходження зі сплати місцевих податків та зборів.

Плати за землю отримано 4 664,9 тис.грн., що більше відповідного періоду минулого року на 520,5 тис.грн.

Єдиного податку у І півріччі надійшло 3 496,1 тис. грн, що більше на 168,6 тис.грн.

Акцизного податку надійшло 3190,2 тис.грн. В порівнянні з відповідним періодом 2020 року надходження збільшилися на 349,8 тис.грн.

Найбільшу питому вагу дохідної частини бюджету складають надходження ПДФО (податку на доходи фізичних осіб), яких отримано в сумі 22 462,7 тис.грн.

Надано 10755 послуг через ЦНАП на суму 637,2 тис.грн. Надходження від надання адмінпослуг збільшилися на 255,5 тис.грн.

З метою залучення коштів з різних джерел фінансування подано:

  • 3 проєкти на конкурс проектів ДФРР для їх реалізації у 2022 році;
  • 2 проєкти на участь у конкурсі проектів в рамках реалізації програми «Кусаноне», проектну ідею за тематикою «Громада дружня до бізнесу», заявку на створення «Молодіжний центр «Вільний простір для молоді», заявки на мікрогранти для розвитку громад (придбання нових меблів, для навчальних класів та звукопідсилювальної апаратури для БДЮТ), «Придбання сміттєвих баків для сортування сміття», проектні заявки на конкурс «Наша громада»; «Вогнеборці» та «Поліцейський офіцер громади». Наразі Недригайлівська громада є учасником останніх двох проєктів.

Проведено заміну 144 електричних ламп вуличного освітлення та введено в експлуатацію вуличне освітлення в с. Горькове де встановлено 19 нових ліхтарів.

Ініційовано залучення небайдужих громадян, колективів установ та організацій, приватних підприємців та аграрних компаній до фінансування виготовлення проєктно-кошторисної документації на «Поточний середній ремонт автомобільної дороги центральної частини селища Недригайлів. Очікується відкриття фінансування робіт.

Виготовлена проєктно-кошторисна документація «Реконструкція будівлі корпусу інфекційного відділення у будівлю відділення стаціонарної паліативної медичної допомоги». Кошторисна вартість робіт 3500,0 тис.грн.

Тривають тендерні процедури щодо замовлення послуг з підключення закладів соціальної інфраструктури до широкосмугового доступу до мережі Інтернет в с.Гринівка, с.Маршали, с.Ч-Слобода, та с.Мелешківка.

Придбано стрічкову пилораму для КП «Недригайліводосервіс», яка використовується підприємством для розпилювання деревини.

Придбано 2 насоси для встановлення на КНС по вул. Кошового та вул.Горького.

Надано фінансову підтримку КП «Недригайліводосервіс» в сумі 84,0 тис.грн.

Придбано та встановлено кабіну на трактор FOTTON, який використовується господарською групою селищної ради для проведення робіт з благоустрою території селища.

Придбано мотоблок та навісне обладнання до мотоблоку (культиватор), який використовується працівникам стадіону «Колос» для впорядкування території стадіону.

Ліквідовано 7 стихійних сміттєзвалищ, придбано та вивезено 30 тонн сміття, неодноразово проводилось прибирання переповненої сміттям території полігону твердих побутових відходів.

Впорядковано 4 км прибережних смуг, вичищено від порослі - 15 км узбіч доріг, висаджено 750 дерев, випиляно 305 аварійних дерев.

Встановлено 2 надбудови на шахтні колодязі громадського користування, здійснено грейдеруванння - 22 км доріг; підсипано твердими матеріалами 7 вулиць.

Запроваджені єдині санітарні дні по всіх населених пунктах громади.

На стадіоні «Колос» здійснено упорядкування частини парку, облаштовано пляжну зону, встановлено гойдалку пергола, частково здійснено чисту річки, встановлено надбудову для локацій старостинських округів до проведення традиційного свята «Івана Купала».

Залучено перевізника до перевезень за маршрутами напрямку Терни, Іваниця, Хоружівка, Горькове. На вимогу жителів введено додаткові рейси в напрямку с.Іваниця.

Надано матеріальну допомогу 29 особам, які опинились в складних життєвих обставинах на суму 88 тис. грн.

 

Здійснено компенсацію фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на суму 166,0 тис.грн.

 

Відшкодовано пільговий проїзд за обласними маршрутами з місцевого бюджету на суму 52,0 тис.грн.

 

Надано пільг на оплату жкг послуг та послуг зв’язку для 180 осіб.

 

Працівниками терцентру здійснюється догляд вдома за 282 непрацездатними жителями громади.

 

Поставлено на облік 7 дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах; знято з обліку 12 дітей у зв'язку з покращенням ситуації в сім'ї; виявлено загрозу життю та здоров'ю 1 дитини, яку вилучено з сім'ї.

 

За рахунок коштів селищного бюджету профінансовано утримання закладів охорони здоров’я в сумі 2371,1 тис.грн. в тому числі ЦПМСД – 1549,6 тис.грн., Недригайлівська лікарня -821,5 тис.грн.

В 4 закладах загальної середньої освіти навчається 1051 учень, 75% учнів охоплені гарячим харчуванням. На забезпечення харчування використано 1158,7 тис. грн.

Здійснюється виплата стипендії 2 учням школи. Проведено відшкодування проїзду для 15 педагогічних працівників до робочого місця та у зворотному напрямку.

Проходить процедура тендерної закупівлі монтажів систем блискавкозахисту та протипожежного захисту приміщень у Недригайлівському ДНЗ «Барвінок».

В стадії виготовлення проєктно-коштористна документація яка передбачає заміну вікон в Тернівській ЗОШ І-ІІІ ст.

Продовжуються роботи з реконструкції Недригайлівської СЗОШ І-ІІІ ступенів.

Для зміцнення матеріально-технічної бази Недригайлівського ДНЗ «Барвінок» придбано електросковороду на суму 36,5 тис.грн.

За кошти спонсорів подаровано цифрове піаніно для Недригайлівської дитячої музичної школи на суму 33,0 тис. грн. та придбано спортивну форму для ФК «Сула» на суму 18,0 тис. грн.

В клубних закладах Недригайлівської селищної ради проведено 281 культурно - мистецький захід. Перші та призові місця зайняли вихованці позашкільних закладів взявши участь у різних фестиваль-конкурсах.

Представники територіальної громади зайняли І місце Всеукраїнській спартакіаді серед регіональних збірних команд державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування області.

Підсумовуючи роботу всіх сфер діяльності селищної ради хочу відмітити, що зважаючи на виконання дохідної частини бюджету забезпечено функціонування всіх закладів соціальної сфери громади, в тому числі тих територій, які приєдналися та закладів, які були передані до сфери управління Недригайлівської селищної територіальної громади. Виплата заробітної плати працівникам бюджетних закладів селищної ради проводилась вчасно.

 

Роботу яку розпочато в напрямку благоустрою територій буде продовжено.

 

Крім цього, першочерговими завданнями, які необхідно виконати, це:

- завершення капітального ремонту Недригайлівської ЗОШ (внутрішні роботи);

- розпочати роботи по проведенню часткової заміни вікон у приміщенні Тернівської ЗОШ;

- завершення ремонту паліативного відділення Недригайлівської лікарні.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь