A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

29 ВЕРЕСНЯ ВШАНОВУЄМО ПАМ’ЯТЬ ЖЕРТВ БАБИНОГО ЯРУ

Дата: 29.09.2021 10:32
Кількість переглядів: 790

Сьогодні ми з глибоким сумом згадуємо одну з найтрагічніших сторінок нашого минулого – 80 років тому у київському урочищі Бабин Яр нацисти почали масові розстріли мирних громадян.

29-30 вересня 1941 року нацисти розстріляли тут понад 33 тисячі київських євреїв. До звільнення Києва від нацистів у 1943 році у #БабинЯр загинули десятки тисяч українців, євреїв, ромів та представників інших національностей.Урочище Бабин Яр стало місцем масових страт радянських військовополонених, учасників українського визвольного руху, так званих «порушників режиму». Усіх, хто заважав окупантам.

Неймовірна і страшна за своєю сутністю політика, породжена апологетами расової чистоти Третього рейху, вилилася у планове винищення представників єврейської національності на окупованих нацистами землях.

В Україні сотні скорботних місць, де у роки Другої світової війни лютував Голокост і проходили масові страти. Це і Богданівка на Миколаївщині, і Вінниця, це і Одеса та Житомир, це і Харків та Закарпаття.

У роки війни, коли здавалося б усе навколо дихало жорстокістю і смертю, проявилися найкращі якості нашого народу: милосердя, співчуття і жертовність. Прості люди, ризикуючи життям, рятували співвітчизників від неминучої загибелі.

Трагічні сторінки історії слід пам’ятати не тільки, щоб шанувати пам’ять про загиблих, а й для того, щоб зробити висновки з минулого та не допустити помилок у майбутньому. Пам'ять Бабиного Яру, Голокосту – це попередження для всього людства про те, що ідеологія нетерпимості та насильства може повернути нас у страшне минуле, коли найдорожче – людське життя – ставало лише розмінною монетою у руках диктаторів.

Український народ має буде єдиним у прагненні ніколи не допускати будь-яких проявів ворожнечі на расовому чи національному ґрунті.

Вічна пам'ять загиблим у Бабиному Яру та усім жертвам Другої світової війни.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь