A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

ВИКОРИСТАННЯ ЗЕМЛІ МАЄ БУТИ ЗАКОННИМ

Дата: 30.09.2021 16:36
Кількість переглядів: 252

Кримінальним кодексом України серед кримінальних правопорушень проти власності окремо статтею 197-1 передбачена кримінальна відповідальність за самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво.

Так, самовільне зайняття земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її законному володільцю або власнику, - карається штрафом від 3400 до 5100 гривень або арештом на строк до шести місяців.

 

Самовільне зайняття земельної ділянки, вчинене особою, раніше судимою за кримінальне правопорушення, передбачене цією статтею, або групою осіб, або щодо земельних ділянок особливо цінних земель, земель в охоронних зонах, зонах санітарної охорони, санітарно-захисних зонах чи зонах особливого режиму використання земель, - карається обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років або позбавленням волі на строк до двох років.

Самовільне будівництво будівель або споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці, - карається штрафом від 17000 до 68000 гривень або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

В поточному році правоохоронцями виявлено непоодинокі факти самовільного зайняття земель на території колишнього Недригайлівського району, за результатами розслідування яких прокурорами передано до суду 10 обвинувальних актів. За результатами вже розглянутих судом справ, 6 громадян засуджені до покарання у виді штрафу.

Наразі слідчими провадиться розслідування декількох фактів самовільного зайняття землі, в тому числі, самовільного будівництва на самовільно зайнятій земельній ділянці.

 

 

Прокурор Недригайлівського відділу

Роменської окружної прокуратури                                    Анатолій Гриценко

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь