A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

У ГРИНІВСЬКОМУ СТАРОСТИНСЬКОМУ ОКРУЗІ ВІДЧУВАЄТЬСЯ ПІДТРИМКА МІСЦЕВИХ ФЕРМЕРІВ

Дата: 08.12.2021 16:53
Кількість переглядів: 1204

ЗВІТ ГАННИ ЧЕРЕВКО, СТАРОСТИ ГРИНІВСЬКОГО СТАРОСТИНСЬКОГО ОКРУГУ, ЗА ПЕРШИЙ РІК РОБОТИ

На посаду старости Гринівського старостинського округу Ганну Григорівну Черевко затверджено рішенням першої сесії Недригайлівської селищної ради восьмого скликання від 30 листопада 2020 року. За час роботи староста зарекомендувала себе відповідальною та професійною.

ДОВІДКОВО. На території Гринівського старостинського округу розташовані такі населені пункти:

- с. Гринівка - 221 чол.;

- с. Якименки – 76 чол.;

- с. Нелени – 2 чол.

Усього: 299 жителів.

З них працездатне населення - 176 чоловік, пенсіонери – 79 чоловік, 44 дитини.

Усього нараховується 124 домогосподарства, з них мають електричне опалення 19 дворів. Користуються водогоном 20 дворів.

Мають робочі місця на території округу 52 особи.

Всього зайнятого населення 113 чоловік.

Протягом звітного періоду забезпечено діяльність та своєчасне фінансування закладів соціальної сфери старостинського округу.

На території старостинського округу працює Гринівський НВК:ЗОШ І-ІІІ ст. Влітку проведений косметичний ремонт навчальних кабінетів, приміщення шкільної їдальні. Створені всі умови для навчання, виховання та підвезення дітей. Учні школи є постійними учасниками та переможцями олімпіад та заходів селищної ради. Гринівські школярі є слухачами та переможцями конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН в м. Суми. Харчування дітей в шкільній їдальні забезпечується за рахунок коштів ФОП Постіла П.І.

Медичну допомогу населенню надає фельдшер Гринівського ФП. На даний час фельдшерський пункт забезпечений медикаментами для невідкладної медичної допомоги та медичним обладнанням. Працює УВЧ апарат, прилад для вимірювання очного тиску, тонометри для вимірювання тиску. В цьому році придбані пульсометр для вимірювання пульсу та прилад «Система контролю рівня глюкози в крові», тести для вимірювання цукру в крові.

Фінансову допомогу на придбання обладнання та медикаментів в сумі 5000 гривень надав ФОП Постіл П.І.

 На території с. Гринівка функціонує сільський клуб. Приміщення знаходиться в належному стані.

Проведений косметичний ремонт Меморіалу Слави та Братської могили. Територія упорядкована та доглянута. Висаджені квіти.

У належному стані знаходиться пам’ятка історії та культури Архангело – Михайлівська церква с.Гринівка. Церква діє і надає послуги . Її прихожанами є жителі 5 старостинських округів. За кошти отця Філарета біля храму встановлений дитячий майданчик.

Здійснюється торгівельна діяльність. Населення забезпечене всіма необхідними продуктами харчування та господарчими товарами.

Сільськогосподарською діяльністю займаються три агрофірми. Це – АФ «Вікторія», АФ «Хоружівка», ТОВ «Агро – Поліс», фермерські господарства та власники земельних паїв, які вирощують зернові і технічні культури. Укладені та зареєстровані договори оренди землі з власниками земельних паїв на непереоформлені та невитребувані паї, землі запасу. Проблемним питанням є розрахунок орендної плати в АФ «Хоружівка» з власниками земельних часток (паїв)

БЛАГОУСТРІЙ

У зимовий період проводилися роботи з очищення вулиць та центральних доріг від снігу, посипання піщаною сумішшю гористої місцевості села. Виконавці робіт: ФОП Постіл П.І., МК «Лан», Косенко С.М., Мовчан Ю.О.

У весняний та літній періоди проводилося обкошування трави та бур’янів на обочинах доріг, біля установ, на кладовищах. Виконавці робіт: ФОП Постіл П.І., МК «Лан», Косенко С.М., Мовчан Ю.О., ТОВ «Агро-Поліс».

Проводилися роботи по грейдеруванню грунтових доріг місцевого значення. Виконавці робіт: МК «Лан» Косенко С.М. Мовчан Ю.О.

До свята Великодня та протягом літа проводилися роботи з благоустрою кладовищ за допомогою населення та місцевих фермерів.

Наші жителі завжди організовані, дружні, трудолюбиві і беруть участь у суботниках по благоустрою території, у викошуванні трав, ремонті парканів та пофарбуванні. Постійно підтримується належний санітарний стан.

Постійно і безвідмовно матеріальну і фінансову допомогу в проведенні різних заходів, свят, благоустрою території надають приватні підприємці ФОП Постіл П.І., Мовчан Ю.О., Косенко С.М. Саме ці фермери відіграють значну роль в утриманні села. Жителі старостинського округу вдячні і молодим починаючим фермерам, в яких небагато землі в обробітку, але вони завжди допомагають. Це Постіл М.І., Темченко С.М., Шапкін Ю.В, Лисенко В.М., Осаулець О.І., Ярошенко Н.В, Темченко І.І., Філоненко С.П.

На забезпечення робіт з благоустрою населених пунктів використано пального для мотокоси та бензопили 50 л.

Для опалення приміщень фельдшерського пункту, апарату с/округу, сільського клубу заготовлено дров 22 м3.

За кошти громади придбана бензопила та інвентар вартістю 6,5 тис грн.

За рахунок держсубвенції підведено високошвидкісний інтернет до Гринівського НВК:ЗОШ І-ІІІ ст., адмінбудинку старостату та сільського клубу.

ОСВІТЛЕННЯ

На території с. Гринівка є вуличне освітлення, яке налічує 42 ліхтарі. За кошти селищної ради постійно проводиться заміна ламп.

КУЛЬТУРА

- працівники старостинського округу взяли активну участь у проведенні свята «Купала»;

- за участю жителів громади та за підтримки місцевих спонсорів проведене свято Дня села.

ТРАНСПОРТНЕ СПОЛУЧЕННЯ

Жителі сіл 5 разів на тиждень можуть виїхати в смт Недригайлів та до обласного центру м. Суми маршрутами «Маршали - Суми» та «Сміле – Суми».

РОБОТА З ДОКУМЕНТАМИ

- у своїй роботі керуюсь Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положенням про старосту та іншими нормативно-правовими актами;

- постійно здійснюється прийом громадян старостою села та надаються послуги населенню працівниками старостату;

- здійснюється облік, ведення і зберігання погосподарських книг;

- ведеться облік усіх пільгових категорій, які проживають на території старостинського округу, проводиться оформлення субсидій, допомог по інвалідності.

ПИТАННЯ, ЯКІ ПОТРЕБУЮТЬ ВИРІШЕННЯ:

- проведення високошвидкісного Інтернету для населення;

- ямковий ремонт дороги Гринівка – Якименки;

- продовження підключення до вуличного освітлення;

- водогін в с.Гринівка.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь