A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ЛЮДЕЙ ПРАЦІ ТА ЇХ РОДИН

Дата: 08.12.2021 17:06
Кількість переглядів: 1567

Недригайлівське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області інформує:

Відповідно до статутних завдань Фонду соціального страхування України  Недригайлівське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області спрямовує свої зусилля на реалізацію соціальної політики в Недригайлівській, Вільшанській, Коровинській, Липоводолинській, Синівській територіальних громадах і забезпечує людей праці державними соціальними гарантіями.

          Сьогодні під опікою Недригайлівського відділення перебуває майже 5 тисяч застрахованих осіб, тобто працюючих, та членів їх сімей, потерпілих на виробництві внаслідок нещасних випадків та професійних захворювань. Для них у разі потреби за кошти Фонду передбачено майже 30 різних видів виплат та послуг.

          Зокрема, це надання матеріального забезпечення у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, включаючи догляд за хворою дитиною, вагітністю та пологами, на поховання  (крім поховання пенсіонерів і безробітних), а також лікування у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм. Ми також фінансуємо щомісячні страхові виплати і надаємо одноразову допомогу потерпілим на виробництві та членам їх сімей, забезпечуємо осіб у разі трудового каліцтва і професійного захворювання лікуванням у медичних та санаторно-курортних закладах, оплачуємо для них лікарські засоби та вироби медичного призначення, тощо.

         Так, страхові виплати за рахунок коштів Фонду цього року одержує 105 потерпілих на виробництві та членів їх сімей. За 11 місяців на ці цілі Недригайлівське відділення спрямувало близько 4 млн грн, що значно більше, ніж за відповідний період попереднього року.

         За січень-листопад 2021 року надано 2259 застрахованим особам матеріальне забезпечення на загальну суму більше 7 млн грн. На виплату допомоги по тимчасовій втраті працездатності управління профінансувало 5603,1 тис грн., 1386,7 тис грн спрямовано на соціальну підтримку у вигляді допомоги по вагітності та пологах.  На виплату допомоги на поховання надано 45,1 тис грн.

Значних зусиль було докладено до надання медичних та соціальних послуг тим, хто цього потребує. Так, за 11 місяців поточного року ми надали медико-соціальну допомогу понад 30 потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання на суму 397,0 тис грн. Зокрема, за кошти Фонду 8 осіб цієї категорії зміцнили своє здоровя в оздоровницях України, на що було спрямовано 151,8 тис грн. Завдяки старанням соцстрахівців 17 працюючих застрахованих осіб одержали реабілітаційне лікування в санаторно-курортних закладах на загальну суму 252,8 тис грн.

Варто зауважити, що  витрати на допомогу по тимчасовій непрацездатності порівняно з відповідним періодом 2020 року збільшились більш ніж на 700 тис грн. Поряд з цим значно зросла і загальна кількість днів тимчасової непрацездатності. Однією з основних причин зростання витрат на допомогу по тимчасовій непрацездатності є захворювання на гостру респіраторну хворобу СOVID-19, що супроводжується довготривалою тимчасовою непрацездатністю.

Цього року ми провели велику інформаційно-роз’яснювальну роботу серед  роботодавців та працюючих щодо реалізації  цільової моделі формування та видачі електронних листків непрацездатності. З 1 жовтня в Україні е-лікарняні майже повністю замінили  паперові. На сьогодні заклади охорони здоров’я формують медичні висновки про тимчасову непрацездатність. На їх основі страхувальники звернулись до Недригайлівського відділення за фінансуванням для оплати більше 300 листків непрацездатності на загальну суму понад 1,8 млн гривень, частину з яких вже профінансовано.

         Проте не обходиться і без проблемних питань. Цьогоріч в області спостерігаються затримки з виплатою матеріального забезпечення застрахованим особам. Взнаки далися зменшення фінансової активності підприємств та значне зростання  виплат по тимчасовій непрацездатності. До речі, невтішна картина з затримкою виплати допомог спостерігається в цілому по Україні.

         Та які б виклики не поставали перед соцстрахівцями, працівники Недригайлівського відділення фахово і наполегливо роблять все можливе для того, аби люди праці й їх родини відчували надійний захист від Фонду, своєчасно і в повному обсязі були забезпечені державними соціальними гарантіями.

                                                                                        Людмила ГОНЧАРЕНКО,

                                                                        в.о. начальника Недригайлівського

                                                                        відділення  УВД ФССУ у Сумській

                                                                        області

                                                                   

           


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь