A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

НА КОМІСІЇ ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ УТВОРЕННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ СТАРОСТИНСЬКИХ ОКРУГІВ

Дата: 09.12.2021 15:25
Кількість переглядів: 1675

7 грудня голови постійних комісій Недригайлівської селищної ради взяли участь у робочій нараді, де обговорювалося питання утворення та ліквідації старостинських округів.

1 серпня 2021 року набрали чинності законодавчі зміни в частині діяльності старост та формування старостинських округів. Ними встановлено, зокрема мінімальна кількість населення старостинського округу у 500 жителів. П’ять округів Недригайлівської селищної ради не відповідають вимогам закону. Такі старостинські округи мають бути укрупненими чи доєднаними до сусідніх більших округів.

Закон скорегував не лише вимоги до старостинського округу, але і суттєво змінив правовий статус старости, коло його повноважень, а також порядок затвердження на посаду:

Відтепер затвердження старости селищною радою відбуватиметься за поданням селищного голови виключно після обговорення з жителями громади. Наприклад, якщо в окрузі проживає до 1500 осіб, підтримати старосту мають більше 20 % жителів від загальної кількості.

Але якщо коло обов’язків старости та територія, на якій він працює, не змінились, то звільняти старосту не потрібно. Відповідно, і громадські обговорення проводитимуться лише для нових старост.

Питання утворення та ліквідації старостинських округів виявилося досить складним, тому на нараді обговорювалися різні шляхи його вирішення. Голови постійних комісій висловили своє занепокоєння подальшою долею тих людей, які проживають у маленьких старостинських округах. Зокрема, їх турбують питання надання медичних послуг (функціонування ФАП та ФП) та адміністративних послуг (видача довідок різного характеру) при відсутності належного пасажирського перевезення у громаді. Не менш важливим, на думку учасників наради, є і те, що територія, яка залишиться без старости, а це, фактично, без господаря, може досить швидко зарости бур’янами.

Зазначене питання ще вивчатиметься і доопрацьовуватиметься, але обговорювалися наступні варіанти:

- утворення Гринівсько – Маршалівського старостинського кругу з центром в с. Гринівка

- утворення Сакунихсько - Червонослобідського старостинського кругу з центром в с. Сакуниха

- утворення Хоружівсько - Кулішівського старостинського округу з центром в с. Хоружівка.

Нарада пройшла під головування заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Володимира ШУДИ, за участі секретаря Недригайлівської селищної ради Ірини ПОСТОЄНКО, керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету Недригайлівської селищної ради Юлії ШЕВЧЕНКО, начальників відділів та спеціалістів селищної ради.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь