A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

ВІДБУЛАСЬ ОНЛАЙН НАРАДА

Дата: 13.12.2021 08:54
Кількість переглядів: 1622

Представники органів місцевого самоврядування нашої громади взяли участь у Всеукраїнському онлайн-форумі місцевого самоврядування "Актуальні питання розвитку громад", організованому Всеукраїнською асоціацією громад у партнерстві з Міністерством розвитку громад та територій України. Учасники форуму заслухали виступи Виконавчого директора Всеукраїнської асоціації громад Івана Слободяника, Першого заступника Голови Верховної Ради України Олександра Корнієнка, Голови підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування Комітету Верховної Ради України Віталія Безгіна, голови підкомітету з питань місцевих податків і зборів Комітету ВРУ Мар'яна Заболоцького та інших. На Форумі обговорювали актуальні питання розвитку громад: подальші кроки реформи децентралізації, податкові новації, Державний Бюджет-2022, земельні відносини тощо.

Законопроєкт про службу в органах місцевого самоврядування, стратегії у громадах, а також внесення змін до Конституції в частині децентралізації - ці законодавчі ініціативи є пріоритетними для парламенту і профільного комітету, заявив голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування Віталій Безгін. "Закон про службу в органах місцевого самоврядування має бути ухвалений протягом 2022 року. Наступного тижня сподіваємося ухвалити в цілому законопроєкт №5323, який передбачає обов’язкове розроблення сільськими, селищними, міськими радами стратегій або стратегічних планів розвитку громад», – додав народний депутат.

Крім того, додав очільник профільного підкомітету, парламент розпочав фінальну стадію обговорень тексту змін до Конституції України в частині децентралізації.

Під час заходу, який пройшов з дотриманням санітарних норм, представники ОМС мали змогу отримати відповіді на ряд проблемних питань в роботі.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь