A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

ПОРЯДОК УКРИТТЯ НАСЕЛЕННЯ У ЗАХИСНИХ СПОРУДАХ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ

Дата: 24.02.2022 13:43
Кількість переглядів: 708

Шановні жителі Недригайлівської громади, уважно слухайте повідомлення та виконуйте вказівки. Життя багато в чому залежить від вправних та правильних дій в разі виникнення загрози нападу противника та за сигналами оповіщення цивільного захисту.

Під час загрози нападу противника ввімкніть та постійно тримайте ввімкненими репродуктори (телевізори та радіоприймачі). Через ці канали будуть передаватися розпорядження та сигнали оповіщення цивільного захисту та рекомендації щодо дій в цій ситуації.

Особисті документи (паспорт, диплом, свідоцтва про народження, шлюб та освіту, інші важливі документи) варто мати з собою.

У разі виникнення реальної загрози життю та здоров’ю людей проводиться оповіщення населення сигналами цивільного захисту з використанням технічних засобів оповіщення та залученням для передачі повідомлень телерадіомовних організацій.

Терміновій інформації, що доводиться до населення, передує уривчасте звучання електричних сирен, наявних на відповідній території, а також звучання електричних сирен у запису, яке передається через вуличні гучномовці, сигнально-гучномовні пристрої та транслюється мережами радіомовлення і телебачення.

Звучання електросирен означає сигнал цивільного захисту «Увага Всім!». Почувши його, слід негайно увімкнути приймачі проводового радіомовлення, налаштувати ефірні радіоприймачі на хвилю радіостанції "Слобода-FM" в ФМ-діапазоні: місто Суми - 88.1 МГц; місто Білопілля - 91.6 МГц; місто Конотоп - 104.6 МГц; Лебедин - 104.8 МГц; Тростянець - 104.1 МГц; Шостка - 107.8 МГц; Ромни – 106.6 МГц або Інтернет мовлення даної станції та прослухати подальше повідомлення.

Повідомлення передаються протягом 5 хвилин після подачі звукового сигналу “Увага всім!”.

Вислухавши повідомлення, необхідно:

- діяти без паніки та метушні у відповідності з отриманими вказівками та рекомендаціями;

 - переконатися, що повідомлення почули або побачили люди, які мешкають чи працюють поруч, особливо якщо це літні люди або люди із вадами зору та слуху, надати їм необхідну допомогу.

За сигналами оповіщення цивільного захисту

– “ПОВІТРЯНА ТРИВОГА” – швидко вдягніться, візьміть засоби індивідуального захисту, документи, медикаменти, запас харчів, вимкніть електроенергію, газові прилади та негайно укривайтеся у захисній споруді (найпростішому укритті);

– “ВІДБІЙ ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ” – подається місцевим підрозділом з питань цивільного захисту через систему оповіщення, місцеве радіо, телебачення та за допомогою пересувних гучномовців;

– “РАДІАЦІЙНА НЕБЕЗПЕКА” – негайно надягніть засоби індивідуального захисту та дійте так само як під час сигналу “ПОВІТРЯНА ТРИВОГА”;

– “ХІМІЧНА НЕБЕЗПЕКА” – негайно надягніть протигаз, засоби захисту шкіри та укрийтеся у захисній споруді (найпростішому укритті).

Про можливість виходу із захисної споруди (найпростішого укриття) та порядок подальших дій повідомляється через систему оповіщення та з допомогою посильних за командою “ВІДБІЙ…”.

Крім цього можна укритися в найпростіших укриттях (спорудах підземного простору):

- адмінприміщення Засульського старостинського округу;

- адмінприміщення військомату;

- музична школа.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь