A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Купальські шахи

Дата: 11.07.2018 08:23
Кількість переглядів: 690

В рамках відзначення одного з наймасовіших та найбільш значимих для мешканців Недригайлівщини свят – Івана Купала – на культурно-спортивному комплексі Недригайлова було проведено з-поміж інших спортивно-масових заходів Відкриту командну першість селища Недригайлів з шахів.

  Це вже вдруге ці змагання відбуваються саме на свято Івана Купала. Та якщо минулого року в таких змаганнях взяли участь 5 команд, то цього разу кількість команд-учасниць зросла до 7. Поборотися за призи цього разу прибули команди з Сумщини (міста Ромни й Лебедин, селище Липова Долина) та Полтавщини (міста Гадяч і Лохвиця). Їх радо зустрічали дві команди шахістів з Недригайлова. Кожна команда налічувала в своєму складі 5 прихильників стародавньої гри, таким чином загальна кількість учасників змагань «побила» всі попередні кількісні «рекорди» - у командній першості змагалися за перемогу 35 шахістів, що відповідає рівню обласних турнірів. Цікавим і широким виявився і віковий діапазон учасників: старшому учаснику на момент змагань виповнилося 78 років, молодшому – лише 17.

З самого початку за шахівницями розгорнулася вперта боротьба за перемогу, кожен гравець прагнув принести якомога більше очків у загальну скарбничку своєї команди. Загалом у 7 турах було зіграно 105 партій з регламентом часу в 15 хвилин. Та якою б напруженою не була боротьба, переможець може бути лише один. Як і минулого року перемогу у Відкритій першості Недригайлова здобула цього разу команда міста Ромни. Другу та третю сходинки спортивного п’єдесталу пошани здобули відповідно команди міст Лохвиці та Гадяча. Шахісти, які посіли 1, 2 та 3 місця на своїх шахівницях,  були нагороджені грамотами Недригайлівської селищної ради, а всі члени команд-призерів – грамотами, медалями та цінними пам’ятними подарунками.

А по закінченні офіційної частини змагань шахісти мали змогу поласувати на берегах тихоплинної красуні Сули справжньою Недригайлівською польовою кашою та пирогами домашнього приготування. Таке дружнє спілкування ще більше додало гостям Недригайлова приємних позитивних вражень та емоцій, багато з них залишилися на святі Івана Купала послухати чудових українських пісень при світлі традиційних купальських вогнищ, щоб на власні очі побачити весь колорит народного свята і особисто відчути та зануритися в його атмосферу.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь