Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

На білих крилах рушника несе надію Україна

Дата: 18.07.2018 15:51
Кількість переглядів: 516

17 липня у  Хоружівській сільській бібліотеці була організована виставка рушників під назвою «На білих крилах рушника несе  надію  Україна».

Хто з вас не бачив вишиваного рушника? Мабуть, нема таких. Хоч раз, а все таки стрічали. На щастя – долю давала мати його, коли виряджала в дорогу сина. На заручинах, коли дівчина погоджувалась вийти заміж, вона перев’язувала рушниками сватів. Рушники, зазвичай, вишивали червоними та чорними нитками. У чарівну силу рушника вірили, як у доброго чудодія, що вбереже від всякого лиха. А сила рушника – у його візерунках . Бо з давніх- давен кожна українська дівчина вміла вишивати. З чистою думкою,світлою душею,гарним бажаннями. І з піснею.

 На виставці представлені як старовинні, так і більш сучасні рушники, вишиті місцевими майстринями. Це рушники з рослинним і геометричним орнаментом, зооморфні і сюжетні, виконані у різних техніках шиття і різних кольорах.

Фото без опису

Фото без опису

Завідувач Хоружівською сільською бібліотекою    Дериземля Л.М.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь