A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

У Сумах відбулася презентація Cтратегії розвитку Недригайлівської територіальної громади

Дата: 31.10.2018 15:09
Кількість переглядів: 555

30 жовтня у приміщенні Сумського Центру розвитку місцевого самоврядування відбулася презентація Cтратегій розвитку чотирьох об’єднаних територіальних громад Сумської області: Степанівської, Недригайлівської, Дубов’язівської та Кириківської.

Делегацію Недригайлівської об’єднаної територіальної громади очолив селищний голова Ігор Остапчук.

У заході взяли участь заступник голови Сумської облдержадміністрації Вадим Акпєров, директор Департаменту агропромислового розвитку Сумської облдержадміністрації Олександр Маслак, представники об’єднаних територіальних громад Сумської області.

На початку презентації присутніх привітав директор Центру розвитку місцевого самоврядування Олександр Хоруженко, який відмітив значимість прийняття Стратегії для кожної громади і побажав успіхів у їх реалізації.

Модератором заходу був Григорій Стариков - радник з регіонального розвитку Сумського ЦРМС, за участю якого розроблялися зазначені документи.

Під час презентацій своїх Стратегій голови об’єднаних територіальних громад говорили про головні завдання, які ставить перед собою громада, та про шляхи їх вирішення.

Стратегію розвитку Недригайлівської об’єднаної територіальної громади презентували селищний голова Ігор Остапчук та головний спеціаліст відділу економічного розвитку, інвестицій та регуляторної діяльності селищної ради Людмила Долуда.

Стратегія розвитку громади визначає перспективні орієнтири діяльності громади на основі оцінювання її потенційних можливостей і прогнозування розвитку зовнішнього середовища. У документі міститься коротка характеристика стану соціально-економічного і просторового розвитку громади, а також йдеться про стратегічні бачення та місію, пріоритетні цілі, звітність перед громадою, фінансові джерела та інструменти реалізації Стратегії.

«Стратегія розвитку Недригайлівської об’єднаної територіальної громади до 2025 року є не тільки адміністративним документом. Це, скоріше, договір громадської згоди, у відповідності з яким органи влади, депутати, підприємства й громадські організації приймають на себе певні обов’язки. Вона адресована всій громаді, задає орієнтири для всіх, показує перспективу і бізнесу, і владі, і жителям громади, і потенційним зовнішнім інвесторам», – відмітив селищний голова Ігор Остапчук.

Людмила Долуда додала, що робочою групою було визначено три ключові пріоритети стратегічного розвитку: безпека і комфорт життя в громаді, комплексний та сталий розвиток території та розвиток людського капіталу, а головна місія громади – це «Громада здорових, фінансово спроможних та самодостатніх людей».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь