Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Відбулася зустріч голів ОТГ Сумської області з директором з розвитку Асоціації об'єднаних територіальних громад

Дата: 23.11.2018 08:43
Кількість переглядів: 664

20 листопада 2018 року в офісі Сумського "Центру розвитку місцевого самоврядування", створеного в рамках Програми "U-LEAD з Європою" та за підтримки Мінрегіону, була проведена зустріч голів ОТГ Сумської області з директором з розвитку Асоціації об'єднаних територіальних громад Ігорем Абрам'юком.

Ідея створення Асоціації об’єднаних громад виникла з потреби нових громад, що створюються у рамках реформи місцевого самоврядування, мати свій окремий майданчик для об’єднання зусиль. "Потреби і проблеми об’єднаних громад дуже часто відрізняються від потреб і проблем "старого" місцевого самоврядування. 
Взаємодія у рамках Асоціації об’єднаних територіальних громад [ОТГ] допоможе їм узгоджувати позицію між собою та у діалозі із центральною владою говорити "єдиним голосом". Без єдиного голосу місцеве самоврядування ніколи не буде мати сильної позиції у діалозі із державою", – зазначив Ігор Абрам’юк.

Асоціація має місцевий статус, але може діяти на всій території України, включно з регіонами, які не представлені членами Асоціації [через органи управління]. Вступ органів місцевого самоврядування в Асоціацію не суперечить членству даних ОМС у будь-яких інших всеукраїнських або місцевих асоціаціях, на кшталт Асоціації міст чи Асоціації сільських та селищних рад. Засадничий принцип її формування – добровільність членства, зазначив Ігор Абрам’юк.

Ігор Абрам’юк зазначив, що Асоціація відкрита до комунікації і співпраці з усіма, хто працює в інтересах реформи і в інтересах ОТГ.

 Недригайлівську об"єднану територіальну громаду на заході представив Недригайлівський селищний голова Ігор Остапчук.


Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь