Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

СЕМІНАР – НАРАДА ЩОДО АКТУАЛЬНИХ ПИТАНЬ ЛЕГАЛІЗАЦІЇ ТРУДОВИХ ВІДНОСИН

Дата: 24.01.2019 09:48
Кількість переглядів: 495

Тема штрафів за порушення трудового законодавства не втрачає своєї актуальності   Нагляд  і  контроль  за додержанням   законодавства про працю  - це діяльність компетентних державних і громадських  органів, спрямована на перевірку відповідності  трудовому законодавству  дій роботодавців у процесі управління найманою працею, попередження і виявлення правопорушень, притягнення  винних у порушенні трудових прав працівників до юридичної відповідальності. Одним із них є роз’яснювальна робота та здійснення аналізу стану дотримання  роботодавцями трудового законодавства.

           Нещодавно начальником Недригайлівської районної філії Сумського обласного центру зайнятості Аллою Ломонос, головним державним інспектором сектору  державного контролю та нагляду у сфері трудових відносин відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів  Управління Держпраці у Сумській області Віталієм Маслаком, спеціалістом - державним інспектором з праці Недригайлівської селищної ради  Мариною Голінко та   начальником відділу з питань праці та соціально – трудових відносин Управління праці та соціального захисту населення Юрієм Гордієнко був проведений семінар – нарада  із представниками установ та організацій району  та зустріч із фізичними особами –  підприємцями селища Недригайлів.

            Метою даного семінару є інформаційно – роз’яснювальна робота з актуальних питань щодо легалізації трудових відносин та виплати заробітної плати у конвертах, додержання законодавства про оплату праці та забезпечення соціальних гарантій працюючих. Під час проведення заходу були висвітлені питання : наймана праця без оформлення трудових відносин, приховування від державних органів частини відпрацьованого робочого часу та заробітної плати, маскування трудових відносин під виглядом інших форм діяльності. Відповідно, у разі порушення трудового законодавства, застосовуються штрафні санкції та мають місце негативні наслідки.

            У ході зустрічі відбувся конструктивний діалог.  На всі  запитання присутніх фахівцями  були надані вичерпні відповіді.

Фото без опису

Фото без опису

 

                                                                                               

Марина Голінко,  спеціаліст - державний інспектор з праці Недригайлівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь