A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

У БІБЛІОТЕКАХ ГРОМАДИ ПРОЙШЛИ ЗАХОДИ ДО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ

Дата: 30.01.2019 09:22
Кількість переглядів: 5019

      29 січня 1918 року відбулася надзвичайно трагічна подія в українській історії – бій під Крутами, який набув для українського народу символічного значення, став легендою, прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну. До річниці цих подій у бібліотеках громади  пройшли  заходи.

     На вшанування пам’яті героїв, подвиг яких став вічним символом незламності всіх захисників України, працівники КЗ «Недригайлівська публічна  бібліотека» провели  для користувачів історико – літературну композицію «Вони загинули за Україну». Що ж було у нас під Крутами? Хто були ці юні герої? Чого вони прагнули? Згадати славні сторінки історії допомогла розповідь бібліотекаря  Людмили Остапчук.

    А чи зробила б так сьогоднішня молодь? Чи готова вона понести втрати за можливо краще життя в майбутньому? Над цими питаннями замислились і висловлювали свої думки учні 10-Б класу Недригайлівської СЗОШ І-ІІІ ст.  під час бесіди-роздуму «Крути вчать дивитись у майбутнє», яка відбулась  у відділі бібліотеки для дітей.

    Пізнавальним пройшов День інформації «Пам’яті героїв Крут» у Іваницькій сільській бібліотеці – філії, учасниками якого стали учні сільської школи. До уваги читачів  сільських бібліотек – філій представлені тематичні виставки «Крути – наша слава, наша історія» , матеріали яких дають змогу глибше пізнати наше непросте минуле, усвідомити, якою тяжкою кров’ю, ворожою і своєю, полито підвалини нашої незалежності.

      До 100-річчя вшанування пам’яті героїв Крут у Хоружівській бібліотеці клубними та бібліотечними працівниками були проведені Година пам’яті та скорботи «День пам’яті та надії» та День інформації «Не стерти в пам’яті минуле». Клубні та бібліотечні працівники підготували цікаву розповідь, декламували вірші  та хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв Крут. У бібліотеці односельчани змогли переглянути виставку, присвячену цій події.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь