A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

ЧОРНОБИЛЬ - БІЛЬ І ПАМ’ЯТЬ

Дата: 26.04.2019 10:18
Кількість переглядів: 532

    26 квітня 1986 року... Була весна - квітуча, напоєна запахами землі і нового життя. Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписана в історію нашого народу і людства, що про невелике місто Чорнобиль дізнається весь світ.

     До Дня Чорнобильської трагедії в бібліотечних закладах громади проведено ряд заходів: година історичної правди «Чорнобиль: події, долі, память», година скорботи «Чорнобиль. Довгий слід трагедії», урок пам’яті «Чорнобиль – урок для людства», зустрічі з ліквідаторами наслідків аварії на ЧАЕС, оформлені книжкові виставки. На заходах бібліотекарі нагадали про те, що минуло 33 роки, а чорний день Чорнобильської трагедії продовжує хвилювати людей: і тих, кого він зачепив своїм недобрим крилом, і тих, хто пізніше народився далеко від покривдженої землі. Серед усіх трагедій, які пережило людство, чорнобильська катастрофа не має аналогів за масштабами рукотворного забруднення екологічної сфери, негативного впливу на здоров'я, психіку людей, їх соціальні, економічні і побутові умови життя.  Своєрідними літописцями Чорнобильської трагедії стали українські письменники: Володимир Яворівський, Світлана Йовенко, Борис Олійник, Ліна Костенко, Іван Драч, Юрій Щербак, Євген Гуцало та інші. Присутні дізнались про пожежних, які першими вийшли на лінію вогню і отримали смертельну дозу радіації.  Всіх загиблих ліквідаторів Чорнобильської катастрофи вшанували хвилиною мовчання.

     Проходять роки після аварії на ЧАЕС. А біль не вщухає, тривога не покидає людей. Ще довго ми будемо відчувати на собі  наслідки трагедії, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям і життям.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь