A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Поліцейський офіцер громади

Дата: 29.05.2019 11:23
Кількість переглядів: 909

28 травня Недригайлівський селищний голова Ігор Остапчук, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Валентин Акімов, голови Коровинської та Вільшанської ОТГ Сергій Шило та Михайло Мельніков  взяли участь в урочистій церемонії презентації проекту «Поліцейський офіцер громади», яка відбулася на Софійській площі у Києві.

 Метою проекту є тісна взаємодія поліцейського з об’єднаною територіальною громадою та орієнтація на її потреби. Презентація проекту за участю Прем’єр – міністра України Володимира Гройсмана, міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та Голови Національної поліції України Сергія Князєва,  представників об’єднаних територіальних громад та Центрів розвитку місцевого самоврядування.

Прем’єр – міністр України Володимир Гройсман привітав представників територіальних громад та поліцейських, які першими долучилися до цього проекту. «Сьогодні ми є свідками нового постійно діючого проекту – поліцейський і громада.  Дуже важливо, щоб цей зв'язок, який має бути направлений на забезпечення якісних умов життя, безпеки, якісного реагування на будь-які ситуації, дав можливість людям відчувати впевненість і безпеку», – сказав Володимир Гройсман.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що у МВС продовжують розбудову поліції, виходячи з філософії та принципу «Служити та захищати». «Мета проекту - забезпечення кожної тергромади офіцером поліції. Проект охопить близько 30 тисяч маленьких міст України, в яких проживає 28 мільйонів громадян. Хто такий поліцейський офіцер громади? Це офіцер поліції, який орієнтований на вирішення безпекових проблем саме своєї територіальної громади. Він доступний до населення, тому що постійно знаходиться поруч з людьми», - наголосив міністр. 

Голова Національної поліції України Сергій Князєв зазначив, що створення інституції поліцейського офіцера громади дозволить створити новий рівень поліцейського сервісу не лише у великих містах, де працює патрульна поліція, а й на всій території держави, у віддалених населених пунктах. Також проект допоможе забезпечити відкриту та тісну співпрацю громади та поліції заради створення безпечного середовища, де поліцейський офіцер – це частина громади.

Сергій Князєв повідомив, що проект охоплює усі регіони держави. Передбачено два етапи його реалізації: у 2019 році – 802 об’єднані територіальні громади, а у 2020-му – вся територія держави.

Першим поліцейським офіцерам громади, які нестимуть службу на Дніпропетровщині, передали ключі від службового автотранспорту.


 

 За матеріалами офіційного сайту Національної поліції


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь