Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

ПОДОЛАЙМО СИРІТСТВО ШЛЯХОМ УСИНОВЛЕННЯ ДИТИНИ

Дата: 28.08.2019 13:34
Кількість переглядів: 281

   Однією із переважних форм влаштування дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування є усиновлення. Усиновлення дітей надає особам можливість створення повної сім’ї та задоволення почуття батьківської любові та турботи, а дітям – можливість мати повноцінних батьків. Усиновлення – це прийняття усиновлювачем у сім’ю дитини на правах дочки чи сина, що здійснене на підставі рішення суду. Усиновлення дитини проводиться в її інтересах для забезпечення стабільних та гармонійних умов її життя

    Якщо Ви бажаєте усиновити дитину, необхідно подати відповідну заяву та документи до служби у справах дітей за місцем проживання. При цьому Ви повинні бути здорові, не мати судимостей у минулому, мати житло на праві власності чи користування, стабільні доходи, тощо. Ви можете просити змінити прізвище, ім’я та по батькові дитини, а також дату її народження. Завершальною стадією при здійсненні усиновлення є судове засідання та винесення рішення про усиновлення, після якого дитина стає членом Вашої сім’ї.

    Усиновлена дитина зберігає права, які вона мала до усиновлення, а саме: на пенсію, інші соціальні виплати, на майно, а також на відшкодування у зв’язку з втратою годувальника. Таємниця усиновлення забезпечується відповідно до статей 229-231 Сімейного кодексу України.

    Основною мотивацією батьків при усиновленні, повинно бути, в першу чергу, бажання дати родинне тепло та любов дитині-сироті чи дитині, позбавленій батьківського піклування.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь