A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

«Сумське земляцтво у місті Києві» святкує свій 20-річний ювілей

Дата: 22.10.2019 10:17
Кількість переглядів: 717

     Урочиста конференція з нагоди 20-річчя створення ГО «Сумське земляцтво у місті Києві» та 80-річчя заснування Сумської області днями відбулася у столиці. До святкових привітань долучилася заступник голови обласної ради Тетяна Головко, представники районних адміністрацій та міст області. Недригайлівську громаду на заході представили Недригайлівський селищний голова Ігор Остапчук, заступник селищного голови Валентин Акімов та депутат Недригайлівської селищної ради Юрій Сердюк.

    Сьогодні Земляцтво налічує 800 членів, вихідців із Сумщині, які проживають та продовжують свою успішну кар’єру в столиці. Членами земляцтва є Герої України, народні депутати України, академіки, митці, народні та заслужені артисти, громадські діячі, багато активних громадян, які працюють для процвітання і розвитку України та Сумщини.

   Голова земляцтва Іван Рішняк репрезентував фільм про 20-літній шлях організації. Також він наголосив на тому, що в Києві проживає 15 тисяч вихідців із нашої області й звернувся до усіх присутніх, щоб вони не забували про існування Земляцтва, бо лише гуртом можна допомагати рідній Сумщині ставати більш потужним регіоном.

   «Сумське земляцтво у м. Києві» працює у таких вагомих напрямах, як популяризація творчості сучасних художників, підтримка сумських митців у Києві, збереження історичної пам’яті для нащадків, поповнення музеїв новими художніми творами. «Разом ми намагаємося зберегти історію нашого народу, мистецькі традиції, національну свідомість, прищепити риси самовідданого служіння своїй державі нащадкам», – зазначив голова земляцтва, заслужений економіст України Іван Рішняк. Крім того Іван Миколайович є головою благодійного Фонду імені Петра Калнишевського, метою якого є відродження історичної правди, формування патріотизму та національної гідності на найкращих зразках діяльності видатних творців нашої історії. Постать останнього кошового отамана Запорізької Січі Петра Івановича Калнишевського та повернення його славетного імені є наскрізною темою діяльності Івана Рішняка.

    У теплій атмосфері свята за активну життєву позицію, вагомий внесок в уславлення традицій минулого і сьогодення Сумщини, з нагоди святкування 20-ї річниці створення громадської організації «Сумське земляцтво в м.Києві» та 80-ї річниці заснування Сумської області голова Земляцтва Іван Рішняк отримав почесну відзнаку Сумської обласної ради «За заслуги перед Сумщиною» ІІІ ступеня. Почесні грамоти обласної ради отримали керівник секції земляків-ветеранів Другої Світової війни ГО «Сумське земляцтво у м.Києві» Петро Чубаров та керівник секції художників «Мистецька світлиця» ГО «Сумське земляцтво у м.Києві», мистецтвознавець, журналіст заслужений працівник культури України Валентина Єфремова. Виконавчий директор ГО «Сумське земляцтво у м.Києві» Ірина Родченко отримала з рук Тетяни Головко цінний подарунок обласної ради.

   «Земляцтво – це не просто громадська організація, як інститут громадянського суспільства, це організація, що поєднала між собою людей, які люблять свій край, які були і залишаються містком, що пов’язує покоління та території», – зазначила у вітальному слові заступник голови обласної ради Тетяна Головко.

     Творчими доробками присутніх вітали колективи Сумщини, які ще раз довели, що наш край талановитий та співочий. До урочистостей долучився і представник Верховної Ради України, який зачитав офіційне вітання голови Верховної Ради учасникам конференції.

     У теплій атмосфері корифеї земляцтва згадали події двадцятирічної давнини та процес створення організації. Тодішній голова Сумської обласної державної адміністрації Анатолій Єпіфанов, який особисто брав участь у створенні Сумського земляцтва, цього дня отримав найвищу нагороду Громадської спілки «Асоціація земляцьких організацій «Рада земляцтв областей та регіонів України». Відзнаки Сумського земляцтва у м.Києві різного рівня отримали активні його члени та партнери. Не забули і про тих, кого вже немає з нами та вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання.

Один із засновників та перших членів Земляцтва Михайло Шевченко подякував за організацію такого святкового заходу та зазначив, що подібні зустрічі дають змогу поспілкуватися з земляками, обговорити проблемні питання та поділитися здобутками.

Багато теплих слів на адресу Земляцтва прозвучало цього святкового дня від вихідців із Сумщини. Усі високо оцінили роботу організації та запропонували автоматично продовжити термін перебування на цій посаді її керівника – Івана Рішняка.

    «Особисто для мене всі члени Сумського земляцтва є прикладом патріотизму та любові до малої батьківщини», – підсумувала Тетяна Іванівна та побажала збільшувати кількість членів організації, долучаючи до себе молодь, яка навчається в столичних університетах.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

За матеріалами сайту Сумської обласної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь