Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

НА СУМЩИНІ ВЖЕ Є НОВИЙ АПАРАТ, ЩО ДАЄ МОЖЛИВІСТЬ ШВИДКО ВИЗНАЧАТИ НАЯВНІСТЬ COVID-19 У ПАЦІЄНТІВ

Дата: 17.04.2020 09:35
Кількість переглядів: 323

Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України отримав апарат, який дозволить оперативно визначати наявність COVID-19 у пацієнтів. Місцеві фахівці робитимуть ті ж дослідження, що проводять у столиці. Враховуючи підготовку біологічних матеріалів для дослідження, результат можна буде отримати вже через 6 годин. Про це повідомивдиректор Сумського обласного лабораторного центру Володимир ЗБАРАЖСЬКИЙ під час брифінгу щодо ситуації із захворюванням на коронавірусну інфекцію на Сумщині

За його словами, на новому апараті – ампліфікаторі (планшетного типу СFX-96) можна здійснити відразу 96 досліджень. Це 6-канальний високошвидкісний апарат з відповідними комплектуючими. Обладнання призначене для проведення ПЦР-діагностики. Це діагностика, що на 99% виявляє наявність РНК-вірусу, в тому числі коронавірусу.

Володимир Збаражський зазначив, експрес-тест у здорової людини, яка є носієм інфекції чи у людини, яка хворіє перші дні – антитіл не покаже. На відмінну від ампліфікатора. Цей апарат дозволить швидко виявляти хворобу на будь-якій стадії і оперативно усувати можливу загрозу.

Консультанти Міністерства охорони здоров’я вже завтра проведуть навчання для працівників лабораторного центру щодо роботи з новим обладнанням.

Придбане обладнання призначене не лише для діагностики коронавірусу. Воно буде використовуватися і для інших лабораторних досліджень, таких як вірусний гепатит В та С, грип типу А та Б та інше.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь