A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

ДЕРЖАВНА ФІНАНСОВА ПІДТРИМКА-2020: ЗМІНИ ТА УМОВИ ОТРИМАННЯ КОШТІВ ІЗ ДЕРЖБЮДЖЕТУ ДЛЯ ФЕРМЕРСЬКИХ ГОСПОДАРСТВ СУМЩИНИ

Дата: 05.06.2020 08:24
Кількість переглядів: 224

Про зміни та особливості цьогорічної державної підтримки для галузі тваринництва розповів під час брифінгу директор Департаменту агропромислового розвитку Сумської облдержадміністрації Олександр МАСЛАК

«Сумщина є одним із лідерів в Україні щодо утримання поголів’я великої рогатої худоби, отримання молока і утримує ці позиції впродовж останніх років. У нас працюють підприємства, які є зразковими для галузі в Україні, які запроваджують сучасні технології, тримають виробництво продукції високому рівні, – повідомив Олександр Маслак. – Виходячи з того, що галузь потребує значних фінансових ресурсів, впродовж останніх років передбачається значна фінансова підтримка з державного бюджету суб’єктів господарської діяльності, які задіяні в цій галузі».

За словами Олександра Маслака, 20 травня цього року підписана урядова постанова № 395, що передбачає зміни до Порядку використання коштів державного бюджету для розвитку галузі тваринництва, а також пов'язаних із розвитком потужностей щодо зберігання та переробки сільськогосподарської продукції.

Згідно з цією Постановою, бюджетні кошти спрямовуються на державну підтримку за такими напрямами: спеціальна бюджетна дотація за наявні бджолосім’ї; часткове відшкодування вартості закуплених для подальшого відтворення племінних тварин, а саме телиць, нетелей, корів молочного, молочно-м’ясного та м’ясного напряму продуктивності, свинок та кнурців, вівцематок, баранів, ярок, бджолиних пакетів, бджолиних маток, сперми бугаїв і кнурів та ембріонів великої рогатої худоби, які мають племінну (генетичну) цінність; часткове відшкодування вартості будівництва та/або реконструкції тваринницьких ферм і комплексів, доїльних залів, підприємств з переробки сільськогосподарської продукції; часткова компенсація вартості будівництва та/або реконструкції тваринницьких ферм і комплексів, доїльних залів, підприємств з переробки сільськогосподарської продукції в частині витрат, профінансованих без урахування податку на додану вартість за рахунок банківських кредитів; часткове відшкодування сільськогосподарським товаровиробникам вартості будівництва та/або реконструкції підприємств із зберігання та переробки зерна тощо.

«Якщо говорити, зокрема, про племінні ресурси, то суб’єктами цієї програми є суб’єкти господарювання – фізичні та юридичні особи, які планують придбавати племінний молодняк молочного скотарства, свинарства, вівчарства та бджолярства. Ця програма передбачає відшкодування затрат, пов’язаних із такими придбаннями в розмірі 50% від загальної вартості», – зазначив Олександр Маслак.

Дана програма передбачає і підтримку суб’єктів господарювання, які займаються бджолярством. Зокрема, такий напрям, як придбання бджоло-пакетів та бджоло-маток теж підлягає відшкодуванню коштів із держбюджету. По бджоло-маткам компенсація надається в розмірі 100 грн і по бджоло-пакетам 500 грн за одиницю.

Про умови фінансової підтримки читайте у Постанові Уряду № 395: https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennya-zmin-do-postanovi-a395

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь