A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

На території Недригайлівської селищної ради  пройшли офіційні заходи до Дня пам’яті захисників України

Дата: 29.08.2020 11:42
Кількість переглядів: 2710

    29 серпня у селищі Недригайлів та населених пунктах громади пройшли офіційні заходи до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України за участю представників влади, учасників АТО, районного військового комісаріату, громадськості. На заходах  були також присутні рідні загиблих учасників АТО.

   Урочисті заходи розпочалися з покладення корзин з живими квітами до пам’ятного знаку    захисникам, полеглим за волю та незалежність України – Олександру ШОВТУТІ з Недригайлова, Сергію ГРИБЕНИКУ з Кулішівки,  Євгену КЕРЕЧАНИНУ з Деркачівки. У селі Кулішівка квіти поклали  до пам’ятного знаку загиблому в зоні АТО Сергію ГРИБЕНИКУ.

   Під час мітингу під назвою «Допоки пам’ять в нас жива, свободу нашу не спинити», слова вдячності в адресу загиблих земляків, їхніх матерів, сподівання стосовно встановлення миру в Україні висловили голова Недригайлівської районної державної адміністрації Володимир ДІХТЯР, голова Недригайлівської районної ради Іван НАНКА, заступник Недригайлівського селищного голови Анатолій СИРОТЕНКО, Вільшанський сільський голова Михайло МЕЛЬНІКОВ, т.в.о. військового комісара Недригайлівського районного військового комісаріату, начальник мобілізаційного відділення, підполковник Сергій КАРЛАШ, голова громадської організації «Спілка учасників АТО «Патріоти Батьківщини» Анатолій ЧОРНЕНКО.

   О 10:00 учасники заходу долучилися до загальнонаціональної хвилини мовчання. 

 Молебінь за загиблими захисниками України провів настоятель храму Святого Праведного Петра Багатостраждального Калнишевського отець Василь.

  Підтримуючи започатковану традицію, за участю представників влади та матерів загиблих пройшло встановлення зменшених копій Державного Прапора та покладення квітів на могили Олександра ШОВТУТИ, Сергія ГРИБЕНИКА, Євгена КЕРЕЧАНИНА.

  Учасники заходу також долучилися до Всеукраїнської акції пам’яті “Сонях”, розмістивши стилізовані соняхи на лівій стороні грудей, в знак шани і поваги до полеглих за волю і незалежність України.

   Ряд онлайн-заходів  до Дня пам’яті захисників України проходять у бібліотечних та клубних закладах селищної ради.

    Усі заходи пройшли  з дотриманням  санітарно-епідеміологічних вимог.

  Сьогодні жителі громади об’єдналися в шані і вдячності нашим співвітчизникам, які, відстоюючи свободу країни, віддали свої життя в ім’я майбутніх поколінь.

 

 

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь