A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

ВІДБУЛОСЯ СПІЛЬНЕ ЗАСІДАННЯ ПОСТІЙНИХ КОМІСІЙ

Дата: 25.02.2021 09:44
Кількість переглядів: 1396

Напередодні засідання п’ятої сесії Недригайлівської селищної ради восьмого скликання відбулося спільне засідання постійних комісій Недригайлівської селищної ради під головуванням голови постійної комісії з питань освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури, туризму, молоді та спорту - Олександра ОСІННЬОГО.

Депутати розглянули 190 проєктів рішень, серед яких: зміни до селищних програм; затвердження фінансового плану КНП «Недригайлівський центр первинної медико-санітарної допомоги»; встановлення вартості харчування дітей в дошкільних групах, дошкільних навчальних закладах та учнів у закладах загальної середньої освіти Недригайлівської селищної ради за рахунок коштів селищного бюджету; ряд земельних питань.

Особливу увагу депутати приділили питанню внесення змін до Статуту КНП «Недригайлівська лікарня» з метою підписання договору з НСЗУ на надання стаціонарної та мобільної паліативної медичної допомоги.

Лікарнею подані документи до МОЗ для отримання відповідної ліцензії.

У ході обговорення директор КНП «Недригайлівська лікарня» Ігор ПОНОМАРЕНКО зазначив, що відділення паліативної допомоги, відкриття якого планується на базі приміщення колишнього інфекційного відділення, є вкрай важливим та потрібним у кожній громаді. В наявності є все необхідне обладнання (функціональні ліжка, парантеральна помпа, кисневі концентратори, протипролежневі матраци).

Отримання пакету медичних послуг передбачає фінансування закупівлі необхідних препаратів для хворих, їх харчування та заробітної плати працівникам відділення.

Послуга з надання паліативної допомоги увійшла до Програми медичних гарантій з 1 квітня 2020 року, до того часу надання такої спеціальної допомоги фінансували тільки місцеві бюджети.

Також Ігор ПОНОМАРЕНКО відмітив, що в колишньому інфекційному відділенні, питання відновлення якого неодноразово піднімалося стурбованими місцевими жителями, саме 70% хворих лікувалися з паліативними діагнозами. А відкриття інфекційного відділення, підписання договору з НСЗУ на отримання відповідного пакету на надання таких послуг, потребує міцного матеріально-технічного та потужного кадрового забезпечення.

Недригайлівський селищний голова Костянтин ВОЛКОВ глибоко переконаний, що відділення паліативної допомоги однозначно потрібне. Це дасть змогу зняти соціальну напругу, зменшити навантаження на сімейних лікарів, створити всі домашні умови для догляду та якісного життя онкологічних, постінсультних, посттравматичних хворих, а також людей, які з тих чи інших причин потрапили у складні життєві обставини.

Ремонтні роботи приміщенні планується провести за спосорські кошти, залучивши працівників господарської групи селищної ради, волонтерів.

Також депутатами було запропоновано винести на розгляд ради питання скасування рішення "Про погодження проведення аудиту та інвентаризації земель сільськогосподарського призначення, розташованих в адміністративних межах Недригайлівської селищної ради за межами населених пунктів" та "Про включення земельних ділянок сільськогосподарського призначення комунальної власності до переліку земельних ділянок, права оренди на які виставляються на земельні торги Недригайлівською селищною радою".

Загалом проєкти рішень, включені до порядку денного, були погоджені більшістю та рекомендовані до розгляду на черговому пленарному засіданні 26 лютого.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь