A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

1939–1945. ПАМ’ЯТАЄМО. ПЕРЕМАГАЄМО

Дата: 07.05.2021 20:26
Кількість переглядів: 388

Дорогі жителі Недригайлівської громади!

Нині ми відзначаємо особливі дні, 8 травня - День пам’яті та примирення, 9 травня - 76-ту річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні символізує не тріумф переможців над переможеними, а мають бути для кожного з нас нагадуванням про страшну катастрофу і застереженням для майбутніх поколінь.

Найважливіший підсумок війни - це не культ перемоги, а вміння навчатися цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами.

Наша пам’ять є зброєю від того, щоб подібні лиха ніколи не повторювалися.

Жодна країна не може претендувати на визнання власної виняткової ролі у перемозі над нацизмом. Перемога – плід титанічних зусиль десятків держав та сотень народів.

Для України Друга світова війна – національна трагедія, під час якої українці, позбавлені власної державності, змушені були воювати за чужі інтереси і вбивати інших українців.

Життя однієї людини – безцінне. Україна ж понесла надзвичайні втрати внаслідок війни. Найтяжчі – демографічні. Війна й окупація призвели до різкого, катастрофічного зменшення кількості населення. Немає в Україні такої оселі, в яку б не заглянула смерть, немає сім’ї, яка б не зазнала непоправних втрат, яку б обминула війна. Багато дітей залишилося без батьків, рідних, близьких.

На жаль, швидко плине час і з кожним роком все менше і менше з нами в строю залишається ветеранів Другої світової війни. Ми бажаємо їм здоров’я, добра, злагоди у родинах, довгих років життя та Божого благословення.

Зараз Україна воює з російським агресором.

Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та державні цінності проти імперських амбіцій підступного агресора.

Ми завжди мусимо пам’ятати про це!

Цінуймо життя, яке дароване нам Господом Богом!

 

З повагою

Недригайлівський селищний голова                                                                                             Костянтин ВОЛКОВ

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь