A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

ОБЕРЕЖНО! ГРИП ПТИЦІ!

Дата: 27.10.2021 17:36
Кількість переглядів: 1804

Пташиний грип – висококонтагіозне захворювання птиці, що характеризується пригніченням ,септицемією, ураженням  респіраторних органів та системи  травлення Пташиний грип належить до великої групи різноманітних вірусів грипу, які спочатку вражають птахів. Зрідка ці віруси грипу можуть заразити інші біологічні види, зокрема свиней і людей.

        У сучасному світі грип є однією з небагатьох інфекцій які представляють серйозну загрозу для людства. Його вплив на птахівництво (знищення поголів’я птиці, накладення карантинних та інших обмежувальних заходів, заборона торгівлі, додаткові ветеринарно-санітарні заходи) призводить до суттєвих економічних збитків як в розвинених країнах, так і у країнах, що розвиваються.

 Як поширюється  грип серед птахів . Через диких перелітних та синантропних птахів Свійськими птахами  через контакти  з інфікованими  водоплавними  інфікованими птахами  через свою слину, носові секреції  і фекалії .

Симтоми  пташиного грипу  у людини  підйом  температури тіла  більше + 38 С , кашель , біль у горлі і в м’язах  водяниста діарея  без патологічних  домішок  інфекція очей .

     Більшість випадків захворювання людей було зафіксовано в сільських районах, переважно в результаті прямого контакту з мертвою або хворою домашньою птицею. 

Як поширюється пташиний грип серед птахів.

       Інфіковані птахи поширюють вірус через свою слину, носові секреції і фекалії. Чутливі до інфекції птахи можуть бути інфіковані, коли вони контактують із зараженими виділеннями чи секреціями. Свійські птахи можуть бути інфіковані вірусом пташиного грипу через безпосередні контакти з інфікованими водоплавними птахами чи іншими інфікованими птахами, або через контакт із поверхнею (земля, глина чи клітки), або з матеріалами (вода або корм), що були заражені вірусом.

Симптоми пташиного грипу у птиці.

Головною ознакою грипозної  інфекції у птиці є ентерит , тобто пронос ,викликає зменшення яйценосність та захворювання системи дихання, а також протікати у миттєвій формі, викликаючи швидку загибель птиці від системного ураження без будь-яких завчасних симптомів (високопатогенний пташиний грип).

Як люди заражуються вірусами пташиного грипу

У більшості випадків люди заражувалися пташиним грипом внаслідок безпосередніх чи близьких контактів з інфікованими птахами (свійськими курями, качками й індиками) або з поверхнею, зараженою секрецією чи виділеннями інфікованих птахів. Поширення вірусів пташиного грипу від однієї хворої людини до іншої буває дуже рідко; подальше поширення інфекції від хворого не спостерігається. Під час спалаху пташиного грипу серед птахів існує можливий ризик і для людей, які мають безпосередні чи близькі контакти з інфікованими птахами або з поверхнями, зараженими секреціями чи іншими виділеннями інфікованих птахів.

            Способи профілактики 

1. Для того , щоб уникнути інфікування  птиці  , необхідно перевести  всіх птахів  на закритий режим утримання .

2. Основні правила  запобігання  захворювання  пташиним грипом .  Одним з найбільш  ефективних способів  захисту  є  часте ретельне  миття  рук   з милом  , а також  користуватися  дезінфікуючими розчинами , що містять спирт.

3. У процесі догляду за птицею ( годівля , прибирання ) , необхідно використовувати  спеціальний  робочий одяг( халат , фартук, рукавиці) та користуватися  ватно- марлевою пов’язкою .

4. Суворо забороняється  при обслуговуванні  вживати  їжу, палити , пити. Періодично  2-3 рази на  тиждень ,очищене примішення  та інвентар  необхідно обробляти  дезінфікуючими засобами , що мають  віруцидну дію,  до вірусу  пташиного грипу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь