A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

ГРОМАДИ МАТИМУТЬ БЮДЖЕТИ РОЗВИТКУ - ПІДСУМКИ ЗУСТРІЧІ АМУ З МІНФІНОМ ЩОДО ЗАКОНОПРОЄКТУ 6062

Дата: 05.11.2021 09:13
Кількість переглядів: 1657

29 жовтня відбулася зустріч представників Асоціації міст України та Міністерства фінансів України. Мета - обговорення зауважень АМУ до законопроєкту №6062 (щодо змін до Бюджетного кодексу).

Асоціацію міст України представляли радник Голови АМУ Оксана Продан, заступник виконавчого директора АМУ Ярослав Рабошук та аналітик у сфері місцевих фінансів АМУ Тетяна Палійчук. Міністерство фінансів -  Директор Департаменту політики міжбюджетних відносин та місцевих бюджетів Олександр Корень та працівники департаменту. 

Під час зустрічі обговорювалося звернення АМУ щодо законопроекту №6062, надіслане до парламентського Комітету з питань бюджету. 

Представники Мінфіна погодилися зі значною частиною пропозицій Асоціації, зокрема щодо необхідності збереження бюджету розвитку громад, відмови від інструментів зупинення рішень органів місцевого самоврядування щодо їх бюджетів тощо. Питання залишення залишків освітньої субвенції у бюджетах територіальних громад та сертифікації внутрішнього аудиту будуть обговорені додатково у Комітеті з питань бюджету.

Нагадаємо, 20 жовтня 2021 року Верховна Рада України прийняла рішення зняти з розгляду урядовий Законопроект №6062, але він залишається у парламенті та може бути розглянутий при затвердженні Державного бюджету на 2022 рік.

Для захисту інтересів місцевого самоврядування Асоціація міст України відпрацювала з Міністерством фінансів України своє бачення змін до Бюджетного кодексу і сподівається, що у процесі доопрацювання законопроєкту №6062 до другого читання її пропозиції будуть враховані.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь