A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

ЩОДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТЕХНІЧНИМИ ТА ІНШИМИ ЗАСОБАМИ РЕАБІЛІТАЦІЇ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ, ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ ТА ІНШИХ ОКРЕМИХ КАТЕГОРІЙ НАСЕЛЕННЯ

Дата: 13.01.2022 14:37
Кількість переглядів: 1386

Особи з інвалідністю, діти з інвалідністю та інші окремі категорії населення мають право на безкоштовне забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації або виплату грошової компенсації вартості самостійно придбаних таких засобів.

До технічних та інших засобів реабілітації, якими забезпечуються особи з інвалідністю, діти з інвалідністю та інші окремі категорії населення, належать:

протезно-ортопедичні вироби, у тому числі ортопедичне взуття;

спеціальні засоби для самообслуговування та догляду;

засоби для пересування;

допоміжні засоби для особистої рухомості, переміщення та підйому;

меблі та оснащення;

спеціальні засоби для орієнтування, спілкування та обміну інформацією.

Механізм безкоштовного забезпечення визначено Порядком забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації, який затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2012 № 321. Також даним Порядком запроваджено ведення електронного  документообігу, в тому числі електронне ведення особових справ осіб з інвалідністю в Централізованому банку даних з проблем інвалідності.

Відтепер особи з інвалідністю можуть не виходячи з дому подати документи  необхідні для взяття на облік та забезпечення технічними та  іншими засобами реабілітації та передбачена можливість реєстрації подачі заяв про потребу в забезпечення технічними засобами реабілітації через електронний кабінет особи з інвалідністю в банку даних. Доступ громадян до електронного кабінету здійснюється за кваліфікованим електронним підписом.

Доступ до електронного кабінету можливий за посиланням https://ek-cbi.msp.gov.ua, або на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики шляхом переходу за посиланням «Електронний кабінет особи з інвалідністю» у розділі «Е-Сервіси».

В разі виникнення питань щодо забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення  - жителів Недригайлівської об’єднаної територіальної громади прохання звертатися до відділу праці та соціального захисту населення Недригайлівської селищної ради за адресою: смт. Недригайлів, вул. Сумська, буд. 13, або за номером телефону 5 – 23 - 56

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь