Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

ТВОРЧА ЗУСТРІЧ З ПИСЬМЕННИЦЕЮ ЛЮДМИЛОЮ ОХРІМЕНКО, АВТОРКОЮ РОМАНІВ ПРО ВІЙНУ ТА ВОЛОНТЕРКОЮ

Дата: 06.07.2023 14:45
Кількість переглядів: 609

Сьогодні у Недригайлівській публічній бібліотеці пройшла яскрава літературна подія – презентація книги «Оскар» талановитої української письменниці, волонтерки з Харкова Людмили ОХРІМЕНКО.

     У 2021 році саме роман «Оскар» визнано найкращим твором на воєнну тематику за версією Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».

     В основі твору – історія українського розвідника, який потрапляє в полон на початку 2015 року. Він пройшов катування і знущання, а ще нелегкий вибір – здатися чи все ж таки боротися до кінця. Роман заснований на реальних подіях, а прототип головного героя сам запропонував написати його історію. І хоч працювати було важко, Людмила Леонідівна виконала свою місію і написала книгу про справжню людину, справжнього чоловіка, справжнього українця, справжнього сина свого народу.

    Також письменниця розповіла присутнім про свій життєвий шлях, творчість та волонтерську діяльність. Пані Людмила зазначила, що тривалий час жила у Криму, потім переїхала до Харкова. Працювала здебільшого над написанням жіночих романів, які легко знаходили читача. Але 2014 рік змінив життя України та її особисте. Людмила ОХРІМЕНКО зайнялася волонтерством, їздила в Донецьку та Луганську області, щоб розвозити допомогу цивільним і військовим. Письменниця каже, вторгнення російських військ на територію України та окупація Криму, в якому вона прожила 10 років, змусили її писати про війну.

     Сьогодні видано 6 книжок авторства Людмили ОХРІМЕНКО. Творча робота письменниці триває.

    Поціновувачі художнього українського слова були в захваті від зустрічі. Пані Людмила – цікавий оповідач та співрозмовник.

    Директор бібліотеки Олена МІНЕНКО  подякувала Людмилі Леонідівні за цікаву презентацію книги, а письменниця для читачів  бібліотеки подарувала одну зі своїх книг «Муха в окропі на окупованій території». Книги «Оскар», «Муха в окропі на окупованій території», «Волонтерські історії» були придбані працівниками бібліотеки, отже, жителі громади мають змогу познайомитися з ними особисто.

    Дякуємо пані Людмилі за приємні хвилини спілкування. Бажаємо письменниці натхнення, крилатих і безмежних творчих злетів!Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь