Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

День села в Хоружівці

Дата: 20.08.2023 13:26
Кількість переглядів: 98

В суботу, 19 серпня, у своє храмове свято, хоружівці відзначили День села. Нажаль, наше свято затьмарила війна. Наші думки, серця та молитви сьогодні зі справжніми синами та доньками України, які зараз на передовій. Наш народ об'єднався й демонструє небачений героїзм і силу духу. І наша благодійна мистецька акція «Солов'їна спадщина моя» за участю аматорів сцени Хоружівського сільського Будинку культури проводиться саме на підтримку військовослужбовців і громадян, які відстоюють незалежність України, адже на сьогоднішній день наша Вітчизна, переживає нелегкі часи. Кожен прагне докласти максимум зусиль, щоб спільно йти до Перемоги. Всі наші вчинки і дії направлені на підтримку наших захисників і захисниць. Ми, на культурному фронті, також долучаємося до різних благодійних акцій і тим самим підтримуємо Збройні Сили України. Наші односельчани в такий важкий час не стоять осторонь: плетуть маскувальні сітки, роблять окопні свічки, в'яжуть воїнам теплі шкарпетки. А ще розподіляють гуманітарну допомогу, активно долучаються до приготування страв та смаколиків для наших військових.

Ще за довго до початку урочистостей люди почали збиратися біля місцевого будинку культури.

На при клубній території розміщені патріотичні фотозони та виставка-продаж виробів ручної роботи хоружівських майстрів Нестеренків. Тут же діє виставка-продаж різноманітних смаколиків: мед, солодка пахлава, пиріжки, кекси, різноманітні торти, тістечка, піца та ін. У приготуванні смаколиків взяли участь організації с. Хоружівка.

У вестибюлі розміщена постійно діюча виставка декоративно-ужиткового мистецтва,

поруч розміщена фотозона в жовто-блакитних тонах, ваза з волошками та соняшниками в житі. У глядацькому залі розміщена скринька для збору коштів воїнам-захисникам. Та ось звучать позивні і ведучі Людмила Тютюнник та Віталій Садовий до вітального слова запрошують піднятися на сцену виконуючого обов'язки старости Хоружівського старостинського округу Андрія Гордієнка та секретаря Недригайлівської селищної ради Ірину Постоєнко, які привітали хоружівців зі святом, побажали здоров'я, миру та процвітання.

Пам'ять тих українців, чиї життя обірвала ця війна, вшанували хвилиною мовчання. Концертна програма була пронизана патріотичним духом. Свої творчі доробки односельчанам дарували аматорський вокальний жіночий ансамбль «Сусідоньки», дитячий танцювальний колектив «Імпульс». Щирими аплодисментами зустрічали глядачі юну декламаторку Сніжану Васько, солістів-вокалістів Олену Пономаренко, Людмилу Доценко, дуети у складі Людмили Дериземлі та Ольги Гордієнко, Олени Пономаренко та Людмили Доценеко, Оксани Омельченко та Тетяни Григоренко, Людмили Дериземлі та Людмили Доценко.

Об'єднавши зусилля з місцевою громадою в благодійній мистецькій акції на підтримку воїнів ЗСУ «Солов'їна спадщина моя», ми отримали не тільки масу задоволення та неймовірну віддачу від хоружівців і гостей села, а й змогли зібрати 21 830 гривень, з них вилучено зі скриньки 9945 грн., смаколики 11 885 грн. Зібрані кошти організатори благодійної мистецької акції перерахують на потреби наших воїнів - односельчан.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь