Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

НА АПАРАТНІЙ НАРАДІ ПІДСУМУВАЛИ ЗРОБЛЕНЕ ТА СПЛАНУВАЛИ ПОДАЛЬШУ РОБОТУ

Дата: 24.10.2023 09:50
Кількість переглядів: 133

23.10.2023 під головування секретаря Недригайлівської селищної ради Ірини ПОСТОЄНКО відбулася апаратна нарада, на якій проведено аналіз виконання попередніх доручень та сплановано подальшу  роботу.

 

Ірина ПОСТОЄНКО зазначила, що в умовах війни, першочергове значення відіграють питання забезпечення дотримання інтересів національної безпеки, територіальної цілісності, захист життя та здоров’я населення та його життєзабезпечення.

 

         Саме тому, в першу чергу, в період з червня по жовтень 2023 року селищна рада працювала над реалізацією заходів Програми підвищення громадського порядку, безпеки та територіальної оборони Недригайлівської територіальної громади в умовах воєнного стану на 2023 рік, на фінансування яких передбачено 1 млн 350 тис. грн.

 

Крім того, із селищного бюджету здійснено видатки на суму  3 млн. 260 тис. грн на фінансування заходів Програми соціального захисту населення, які передбачають виплати пораненим та травмованим військовослужбовцям під час проведення бойових дій в сумі до 10 тис. грн;  на поховання військовослужбовців загиблих/померлих в наслідок поранення, контузії, каліцтва, захворювання одержаних під час  проведення бойових дій в сумі 25 тис. грн; військовослужбовцям, або одному з членів сім’ї військовослужбовців, які перебувають на військовій службі  та призвані до лав ЗСУ по мобілізації, або проходять строкову військову службу, але перебувають в зоні проведення активних бойових дій, або на кордоні з російською федерацією в сумі 7 тис. грн; на встановлення пам’ятників та облаштування місць поховання загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України  в розмірі 12 тис. грн, а також іншим категоріям населення, які потребують соціального захисту.

 

Незважаючи на критичні зауваження, які час від часу з’являються у соціальних мережах, працівниками апарату, підприємств, установ та організацій селищної ради все ж таки вирішено немало проблемних питань.

 

Частково проведено грейдерування та ямковий ремонт комунальних доріг у населених пунктах селищної ради. Звичайно, потреба у проведенні ямкового ремонту залишається  до кінця невирішеною, але з огляду на воєнний стан у країні, вона не може вирішуватися першочергово.

 

Така ж ситуація і з вуличним освітленням. Сьогодні, у темний час доби освітлюються центральні вулиці смт Недригайлів та вулиці, які до них під’єднані по мережі.    

Крім того, досить часто, до селищної ради звертаються жителі селища щодо функціонування вуличного освітлення. При чому, їх бачення діаметрально протилежні: одні – незадоволені тим, що вулиці, які віддалені від центру селища, не освітлюються, а інші – занепокоєні тим, що воєнний стан вимагає світломаскування, тож просять вимикати вуличне освітлення не пізніше 21.00 год.

 

Зважаючи на воєнний стан, будь-які проблемні питання вирішуються з мінімальним використанням бюджетних коштів. Так, силами працівників апарату, установ та організацій селищної ради відремонтовано покрівлю адмінбудівлі КСК «Колос», встановлено 67 метрів паркану від магазину «Автохата» у напрямку газового господарства, частково замінено паркан на кладовищі в районі Пісок, розчищено територію нового кладовища в районі Магалівки, впорядковувалися кладовища та територія Недригайлова та старостинських округів, встановлювалися надбудови на громадські колодязі та ін. 

Великих зусиль докладено до ремонту каналізаційної системи (вигрібної ями) біля приміщення колишнього ЦНАПу. Ця каналізація тривалий час не функціонувала, але для підняття плит, які провалилися, та очищення ями потрібна була спеціальна техніка, якої у громаді немає. Необхідну допомогу технікою неодноразово надавав ФОП ПОСТІЛ П.І. Залізобетонні плити перекриття надав власник приміщення колишнього кінотеатру Геннадій ПЕТРЕНКО, транспорт для їх перевезення – директор ДПТНЗ «Недригайлівське ВПУ» Григорій СЕНДЕЦЬКИЙ.

 

Також триває робота з облаштування укриттів. Жителі окремих районів Недригайлова та старостинських округів були свідками того, скільки побутового та будівельного сміття силами працівників апарату, установ та організацій селищної ради було прибрано у спорудах цивільного захисту, які розміщуються у багатоквартирних житлових будинках. 

 

Багато зроблено, багато ще потрібно зробити, адже на початок літа 2023 року на споруди цивільного захисту громади технічна та правова документація була відсутня. Сьогодні ці питання вирішуються.

 

Завдяки тому, що у 2022 -2023 навчальних роках Недригайлівська школа працювала за змішаною формою навчання, вдалося вирішити питання ремонту  укриття навчального закладу за рахунок коштів гуманітарної організації «Людина в Біді». А також наявність укриття та змішана форма були основними умовами для придбання нового шкільного автобуса для Недригайлівської школи на умовах співфінансування з селищного та державного бюджетів.

 

   Проблемою було і залишається вирішення питання укриття для учнів Тернівської школи. Оскільки, в смт Терни протирадіаційне укриття обліковувалося тільки в приміщенні колишнього універмагу, селищною радою було прийняте рішення про придбання останнього. Звісно, стан укриття сьогодні потребує капітального ремонту, тому зараз виготовляється необхідна проектно-кошторисна документація.

 

Днями Фонд міжнародної солідарності в Україні, що знаходиться у Варшаві, надав Недригайлівській селищній раді гуманітарну допомогу у вигляді транспортного засобу Mercedes Sprinter 2023 року випуску на 18 посадкових місць вартістю 500000 злотих. Відповідно до договору, надана гуманітарна допомога буде використовуватися в якості шкільного автобуса для організації безпечного, регулярного та безоплатного перевезення учнів Тернівської школи.

 

Щодо доцільності перейменування позашкільних закладів культури, тобто, Недригайлівської дитячої музичної школи та Тернівської школи мистецтв,  то відповідні рішення прийняті селищною радою з метою приведення найменувань позашкільних закладів культури у відповідність до вимог чинного законодавства. Крім того,  беручи до уваги клопотання та рішення зборів трудового колективу Тернівської дитячої школи мистецтв, заяву  членів родини А.Ю. Мокренка  КЗ «Тернівська мистецька школа» присвоєно  ім’я  А.Ю. Мокренка.

 

Актуальним залишається питання вивезення твердих побутових відходів від населення та приватних підприємців. Є напрацювання і навіть невеликі успіхи у вирішенні цього питання. Зокрема, по Сакунихському, Хоружівському та Курманівському старостинських округах.

 

Прикро, але не всі жителі громади відносяться до цього питання добросовісно, по-господарськи. Наприклад, зовсім недавно було ліквідовано стихійне сміттєзвалище в прибережній зоні річки Дригайлиха поблизу КСК «Колос», але окремі жителі багатоквартирних будинків по вул. Щебетунів  наполегливо «відновлюють» сміттєзвалище, замість того, щоб укласти договір на вивезення сміття з КП «Недригайлівводосервіс».  

 

Окремі приватні підприємці, які працюють в центрі селища, взагалі ігнорують це питання. Досить часто такі ФОПи викидають сміття до урн, які селищна рада встановила в центральній частині смт Недригайлів, або, щоб безкоштовно,  вивозять на полігон в с. Віхове у вихідні дні.    

 

На сьогоднішній день, з метою виявлення порушників, в окремих місцях встановлено відеокамери з передачею даних в режимі реального часу. Не хочеться, але, мабуть, доведеться змонтувати «кіно» та розмістити у соціальних мережах.

 

Селищною радою проведено процедуру тендерних закупівель спеціального транспорту для КП «Недригайлівводосервіс» на загальну суму близько 12 млн. грн: телескопічний автопідйомник; міні-навантажувач; екскаватор- навантажувач; сміттєвоз, кошти на які громада отримала з фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Доставку двох одиниць техніки громада очікує до кінця жовтня, а ще двох – до кінця листопада.

 

Виступаючи в обговоренні проблемних питань, т.в.о. директра КНП «Недригайлівська лікарня» Тетяна ГОЛОВЧЕНКО висловила стурбованість тим, що відповідно до сьогоднішніх вимог палати та кабінети в лікарні мають бути обладнані кондиціонерами. Перші кроки у цьому питанні зроблено – оголошено тендер на закупівлю 5  кондиціонерів. Проте,  цього недостатньо, тому Тетяна ГОЛОВЧЕНКО попросила сприяння з боку селищної ради та висловила пропозицію звернутися по допомогу до місцевих аграріїв та приватних підприємців. 

 

Заступник селищного голови Федір КРИВОПАТРЯ розповів про робочу зустріч із головою Національної служби здоровя України Наталією ГУСАК та програму «Доступні ліки».

 

Директор КП «Недригайлівводосервіс» Віктор БОНДАРЕНКО проінформував про стан справ щодо прийняття на баланс підприємства водогонів в с. Сакуниха та смт Терни.  

 

Окрім цього, всі заклади в громаді завершують підготовку до осінньо-зимового періоду. Всюди наявні паливо-мастильні запаси та заряджені дизельні генератори, які проходять пробні запуски, що дає можливість пересвідчитись в їх безперебійній роботі.

 

На завершення ряд доручень отримали начальники відділів, старости, керівники комунальних підприємств та установ селищної ради. Сподіваємося, що спільними зусиллями все заплановане вдасться вирішити. 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь