Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Сьогодні Недригайлівська громада віддала останню шану Герою-земляку Євгену ПРОХНЕНКУ

Дата: 01.11.2023 14:45
Кількість переглядів: 150

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуПРОХНЕНКО Євген Миколайович народився 3 червня 1983 року у селі Деркачівка. Закінчив Великобудківську загальноосвітню школу, у 2001 році був призваний на строкову військову службу.

Працював у в ТОВ «Урожайна країна» та «Лотуре-Агро» працівником з комплексного обслуговування, слюсарем у АТ «Сумигаз», дорожним робітником на підприємстві «Автомагістраль».

Односельці кажуть, що Євген Миколайович був гарним господарем. Згадують, як облаштовував своє обійстя: продумано, виважено підбирав матеріали, намагався, щоб було гарно, затишно і зручно, бо будував для найдорожчих – для своєї родини. Він любив життя, був товариським і легким у спілкуванні. А ще завжди був у русі: любив походити по лісові з рушницею, відпочити біля ставка і просто, вийшовши за село, помилуватися краєвидами.

Безмежно любив свою родину, був прикладом та авторитетом для синів, а для батьків – підтримкою та допомогою.

З початком збройної агресії російської федерації, Євген ПРОХНЕНКО став на захист територіальної цілісності своєї держави та рік воював у зоні АТО.

Коли росія почала обстрілювати українські міста, чинити звірства на окупованих територіях, Євген ПРОХНЕНКО зрозумів, що треба знову брати до рук зброю, щоб боронити від ворога свою землю.

26 вересня 2022 року був мобілізований до лав ЗСУ. Після мобілізації потрапив на навчання у Велику Британію, де оволодівав навичками ведення вогню, обладнання позицій, маскування, патрулювання, тактичної медицини. Євген згадував, що насичена програма навчання давалася важко через складні фізичні навантаження, але всі розуміли, що на війні легше не буде, тому викладалися по повній. Опанувати навчання допомогли природна витривалість та незламний характер.

Після навчання солдат Євген ПРОХНЕНКО проходив військову службу у протитанковому відділенні протитанкового взводу 1 механізованого батальйону військової частини А4699.

За гідне виконання військового обов’язку із захисту суверенітету та територіальної цілісності України під час проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях Євген Миколайович нагороджений державними нагородами: відзнакою Президента України «За участь у антитерористичній операції», медаллю «Ветеран війни учасник бойових дій» та іншими.

Євген загинув 23 жовтня 2023 року у районі населеного пункту Степове Покровського району Донецької області під час виконання бойового завдання.

Рідні, друзі, односельці, керівництво громади, побратими об’єдналися у «живий коридор», вистелили дорогу квітами та, ставши на коліна, провели Героя-земляка до місця вічного спочинку.

Герої не вмирають! Вони житимуть у нашій пам’яті вічно!

Схиляємо голови перед подвигом Героя-земляка!

Розділяємо з рідними біль тяжкої втрати!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь