Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Помічник ветерана

Дата: 16.11.2023 15:43
Кількість переглядів: 348

Міністерством у справах ветеранів започатковано проєкт  «Помічник ветерана».  Даний проєкт прагне допомогти ветеранам та членам їхніх сімей повернутися до нормального життя. Новий сервіс, і, відповідно, професію з потужним соціальним функціоналом розробляли, спираючись на міжнародний досвід. Проєкт базується на принципі "рівний — рівному".

Помічник ветерана – фахівець в громаді, який здійснюватиме індивідуальний супровід ветеранів та сприятиме ветеранам у реалізації їх можливостей, прав, гарантій, пільг. Його головним завданням є всебічна допомога і сприяння Захисникам та Захисницям у повноцінній адаптації до мирного життя.  Помічники ветеранів консультуватимуть ветеранів щодо навчання, працевлаштування та реалізації проєктів власного бізнесу. Допоможуть у вирішенні соціальних та пенсійних питань. Нададуть підтримку у питаннях фізичної та психологічної реабілітації. 

Помічниками ветеранів можуть стати: 

  •    ветерани війни, особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною;
  • члени сімей ветеранів війни та осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною;
  •    члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників і Захисниць України;
  •    військовослужбовці, які брали безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави, та були звільнені з військової служби, зокрема демобілізовані у визначеному законом порядку.

Помічник ветерана буде співпрацювати з усіма державними і недержавними інституціями з метою максимальної допомоги демобілізованим військовим та членам їх сімей перейти до цивільного життя. Він здійснюватиме моніторинг реалізації ветеранської політики у громаді, вивчатиме потреби ветеранів, коригуватиме за потребою послуги. Дана послуга надаватиметься на безоплатній основі з урахуванням індивідуального підходу, дотримання конфіденційності.

Заробітна плата  помічнику ветерана буде виплачуватися за рахунок коштів державного бюджету, її розмір залежатиме від кількості наданих ветеранам послуг. Для помічника ветерана передбачено проходження безкоштовного навчання на базі Центру ветеранського розвитку в місті Суми.

 Для участі у цьому проєкті кандидат на посаду помічника ветерана подає заяву в електронній формі на участь у конкурсі через інформаційний портал Е-ветеран ( https://eveteran.gov.ua).

Відбір кандидатів у помічники ветерана включає тестування за допомогою засобів програмного забезпечення та співбесіду, що проводить комісія за участі представників Мінветеранів, органу місцевого самоврядування та психологів.

Для всіх кандидатів обов’язковими є наявність громадянства України та освіти за ступенем не нижче молодшого бакалавра. 

Якщо Ви відчуває в собі сили стати центром ветеранського життя у  громаді та готові стати помічником ветерана, про те Вам потрібна допомога з поданням заяви, та додаткова інформація щодо проєкту - звертайтесь до відділу праці та соціального захисту населення Недригайлівської селищної ради за адресою смт. Недригайлів вул. Сумська, 4 

Фото без опису
 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь