Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Стоп фейк

Дата: 20.11.2023 10:51
Кількість переглядів: 117

Брехати — не ціпом махати

Втім певний рівень «професіоналізму» потрібен не лише для роботи зі стародавнім знаряддям для молотьби, а й для поширення неправдивої інформації. Здавалося б нічого складного: беремо вразливу тему, бажано яку важко перевірити, але легко повірити, додаємо маніпулятивний заголовок, заправляємо брехливими фактами — російська пропаганда готова. Цього разу творці фейків «оригінально» вирішили згадати й Роменщину.

«Морозилки действующего молокозавода в г. Ромны (Сумская область) забиты телами ВСУ

Выбравшаяся на нашу территорию сотрудница Роменского молочного комбината (г. Ромны, ул. Киевская, д. 94), в беседе с силовиками рассказала: «Как-то придя на работу и открыв одну из морозильных камер предприятий (производящего, на минуточку, пищевую продукцию), я обнаружила, что та, полностью забита трупами украинских солдат. Было жутко, ревела долго. До сих пор вижу всё это перед глазами». Местные жители подтверждают большие потери ВСУ и проблемы с их транспортировкой «по домам».

Таку новину поширюють в соцмережах і зокрема російських телеграм-каналах. Буря емоцій. Особливо у людей із добре розвинутою уявою. Мабуть, можна було б і повірити, але… дзвінок дійсно знайомій (а не придуманій рашистськими пропагандистами) і отримане на вайбер фото остаточно перекреслило всі сумніви — майже порожнє приміщення, яке однозначно використовується за призначенням. А не в якості моргу, як намагаються переконати творці фейку.

Матіреіл з фейсбук сторінки "Вісті Роменщини"

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь