Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Вистоїмо разом!

Дата: 05.01.2024 13:35
Кількість переглядів: 127

У рамках проєкту «Вистоїмо разом», який  направлений на вдосконалення системи підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, представниками громадської організації «Центр громадських ініціатив «Інтелект Сумщини» у Недригайлівській громаді було проведено тренінг «Сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом. Подолання стереотипних барєрів». 

Його учасники - представники галузі соціального захисту, поліції, дільничний інспектор, представники мобільної бригади соціально-психологічної допомоги, служби у справах дітей, центру надання вторинної правової допомоги, центрів зайнятості, територіальних центрів соціального обслуговування населення та інші.

Разом з тренеркою Світланою ПІВЕНЬ учасники тренінгу вчилися відрізняти сексуальне насильство від сексуального насильства пов’язаного зі збройним конфліктом, напрацьовували у групах рішення ситуативних завдань, знайомилися із нормами Міжнародного протоколу із документування сексуального насильства в конфлікті. У ході роботи ознайомилися з алгоритмом реагування на звернення особи постраждалої від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, механізмом взаємодії відповідних служб у наданні допомоги, дотриманням гендерно-чутливого підходу при спілкуванні із постраждалим.

Сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом – це жахлива та руйнівна зброя, яку ворог свідомо використовує у воєнних конфліктах для створення атмосфери страху, безпорадності та деморалізації населення. Хочеться, щоб набуті знання не довелося використовувати на практиці.

На завершення роботи учасники тренінгу переглянули театральний перфоманс «Не Мовчіть!», який торкнувся серця кожного глядача, зачепив за душу актуальністю та переконав, що про факт сексуального насильства повязаного зі збройним конфліктом мовчати не можна, потрібно звертатися по допомогу до фахівців. Це злочин, який не має строку давності і підлягає покаранню!Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь