Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Відбулося засідання робочої групи з питань дерусифікації

Дата: 31.01.2024 16:49
Кількість переглядів: 180

31 січня відбулося  чергове засідання робочої групи з питань дерусифікації та позбавлення наслідків колоніального минулого  при  Недригайлівській селищній раді.

          На порядку денному  розглядалося питання «Про демонтаж (вилучення) окремих елементів пам’яток, які є символікою комуністичного тоталітарного режиму або символікою російської імперської політики та внесення змін в частині назви на пам’ятках культурної спадщини в населених пунктах Недригайлівської селищної ради».

         Начальник відділу з питань культури, релігій та туризму Недригайлівської селищної ради Анна ТИМЧЕНКО ознайомила присутніх  із своїми напрацюваннями, законодавчою базою,  рекомендаціями Міністерства культури та інформаційної політики, Українського інституту національної пам’яті щодо здійснення дій з демонтажу та перейменування зазначених об’єктів.  

Свої пропозиції та зауваження в ході засідання висловили члени робочої групи: Володимир ФЕДАЙ, Федір КРИВОПАТРЯ, Ігор ПОСТОЄНКО, Іван АБАРОВСЬКИЙ та інші. За результатами роботи розроблений відповідний проєкт рішення, який планується винести на розгляд Недригайлівської селищної ради.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь