Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Шановні жителі громади!

Дата: 07.02.2024 15:17
Кількість переглядів: 80

Останнім часом суттєво збільшилася чисельність звернень мешканців нашої громади на Урядову «гарячу лінію» з проханням надати гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування та непродовольчих товарів, засобів гігієни. Так, зокрема, за останні 2 місяці було зареєстровано 304 таких звернень. Усі ці звернення надсилаються до селищної ради для відповідного реагування.

Варто зазначити, що Недригайлівська селищна рада у 2023 році не отримувала гуманітарної допомоги у вигляді продовольчих та непродовольчих товарів. Відповідно наразі відсутні будь-які можливості з централізованого надання гуманітарної допомоги місцевому населенню.

Стосовно видачі гуманітарної допомоги іншими підприємствами та організаціями, які здійснюють свою діяльність на території Недригайлівської селищної ради, зокрема, закладами охорони здоров’я, повідомляємо, ці суб’єкти господарювання є окремими юридичними особами, проводять незалежну господарську діяльність та самостійно вирішують питання про закупівлю (отримання) та видачу гуманітарної допомоги.

Наголошуємо, що на даний час продовольча ситуація у нашій громаді задовільна.  Пенсії,  соціальні виплати та заробітні плати виплачуються вчасно та в повному розмірі. Недригайлівська селищна територіальна громада має розвинену мережу роздрібної торгівлі, що дає змогу в повному обсязі забезпечувати населення продовольчими, непродовольчими товарами та послугами.  Телефонуючи на Урядову «гарячу лінію»,  ви формуєте державну стратегію щодо розподілу гуманітарної допомоги і таким чином гуманітарна допомога може не надійти в ті громади, які знаходяться під постійними обстрілами та руйнуваннями, тим людям, які дійсно її потребують.

Тож звертаємося з проханням до жителів громади: якщо ви дійсно опинилися у складних життєвих обставинах,  вам необхідно звернутися до свого старостату, або до селищної ради для адресного вирішення  питання надання гуманітарної допомоги.

У разі отримання Недригайлівською селищною радою гуманітарної допомоги для розподілу серед мешканців громади,  першочергово будуть забезпечуватися пільгові категорії населення: багатодітні сім’ї, малозабезпечені особи, сім’ї військовослужбовців, особи з інвалідністю, про що жителі громади обов’язково будуть проінформовані.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь