A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

УВАГА!!!!! ВАЖЛИВО!!!! МИ МАЄМО ЗБЕРЕГТИ РАННЬОКВІТУЧІ РОСЛИНИ!!!

Дата: 22.02.2024 09:21
Кількість переглядів: 82

Відповідно до вимог Законів України “Про охорону природнього навколишнього середовища”, “Про рослинний світ”, “Про Червону книгу України”, на виконання Доручення Т.в.о. Голови Державної  екологічної інспекції України,  від 08.02.2024р. №173 з метою посилення у 2024 році заходів державного нагляду щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу, в тому числі, що занесені до Червоної книги України,  Недригайлівська селищна рада повідомляє.

З настанням весняно-літнього періоду особливо актуальним є питання збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу, в тому числі занесених до Червоної книги України. Щороку, у весняний період, триває масова торгівля ранньоквітучими видами рослин, зокрема й тими, що занесені до Червоної книги України, є рідкісними і перебувають під загрозою зникнення.

Важливо пам’ятати, що збереження первоцвітів залежить від свідомого ставлення до проблеми кожного з нас. Оскільки всі з великим нетерпінням чекають пори, коли з’являються перші ознаки пробудження рослинного царства із зимового спокою.

На сьогодні вже більша частина первоцвітів належить до категорії рідкісних і зникаючих рослин та занесені до Червоної книги України а саме: всі види сон-трави, тюльпан дібровний, шафран сітчастий, первоцвіт дрібний, проліска сибірська, горицвіт весняний та інші.

Ці тендітні рослини чудово пристосувались до таких примх природи як раптовий сніг з чергуванням відлиг та лютих морозів. Та залишається значна загроза їх зникнення від якої важко врятуватися - це ми з вами.

Прогулянка до лісу ранньої весни - просто спокуса! Але під час відпочинку відвідувачі лісів та парків діють легковажно, зриваючи їх для якоїсь яскравої миті, що надалі призводить до повної загибелі рослини, оскільки збирання первоцвітів не дає рослинам можливості утворити насіння, пошкоджуються сусідні квіти, ламаються стебла і бруньки.

За збір, продаж та купівлю первоцвітів передбачена адміністративна відповідальність!!!

Таким чином, з метою недопущення порушення вимог природоохоронного законодавства в частині незаконного збору і заготівлі, торгівлі рідкісними та зникаючими ранньоквітучими рослинами і первоцвітами, закликаємо усіх громадян бути свідомими, берегти природу і не знищувати ранньоквітучі об’єкти рослинного світу.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь