A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

У краєзнавчому музеї відкрилася виставка до 70-річчя Віктора ЮЩЕНКА

Дата: 22.02.2024 16:33
Кількість переглядів: 69

Сьогодні у Недригайлівському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки, присвяченої 70-річчю з дня народження нашого земляка Віктора Андрійовича ЮЩЕНКА.

Директор музею Іван АБАРОВСЬКИЙ у вступному слові зазначив, що не кожен район, не кожна область може похвалитися тим, що має свого Президента, а в нас є можливість цим пишатися. Саме на  хоружівській землі у родині сільських вчителів народився хлопчик, який став Президентом України. Віктор дуже шанував батьків. На всі високі державні посади Віктора Андрійовича благословляла мати Варвара Тимофіївна.

Валентин ПЕТЛЬОВАНИЙ, земляк та одноліток Віктора Ющенка, у своєму виступі-спогаді розповів про становлення ювіляра як особистості, про його принциповість та рішучість, про твердий характер. Валентин Павлович говорив емоційно, тепло, ніби чорно-білу світлину розфарбовував кольорами.

Згадував, як грали у сільській футбольній команді, як гравці називали Віктора Бишовцем, як відомого футболіста, що був його кумиром. Його неможливо було обіграти, хіба, зваливши на землю, забирали мяч.

Потім ще спогад: у чоловічій компанії відпочивали на природі і Віктор Андрійович  побачив, як із нори одне за одним зявилося пятеро лисенят. Природно було б взяти до рук рушницю, а Віктор Андрійович попросив камеру або фотоапарат, щоб зберегти неповторний момент.  Він уміє шанувати природу, цінувати її досконалість.

Щороку 23 лютого делегація з Недригайлівського району їздила вітати Віктора Андрійовича з днем народження. Бажаючих особисто привітати іменинника збиралося багато, але першими завжди приймав земляків, виявляючи цим повагу людям, які зростали на одній з ним землі.

Голова Недригайлівської організації ветеранів Василь КРІПАК подякував організаторам за сьогоднішній захід та зазначив, що мав нагоду погостювати у Віктора Андрійовича на дачі у Безрадичах, оглянути колекцію старовинних речей, пасіку, пройнятися атмосферою любові до історії свого народу.

Іван АБАРОВСЬКИЙ звернув увагу присутніх на фотовиставку: 70 світлин на 70-річчя шанованої і знаної людини, Президента України Віктора Андрійовича ЮЩЕНКА. На них – найяскравіші життєві моменти, емоції, характер, досягнення і нагороди. Віктор ЮЩЕНКО є автором більше ніж 15 книг, почесним громадянином Львова, Мукачево, Тернополя.

На заході представили виставку світлин фотографа з Ромнів Євгенія СОЛОМКИ. Цікаві та сучасні фотороботи приваблюють тонким відчуттям краси і світу, передають настрій автора, дають можливість глядачеві поглянути на звичне по новому.

Презентація виставки закінчилася спільним фото та найщирішими побажаннями многая літа ювіляру.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь