Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Друга річниця війни в Україні

Дата: 24.02.2024 04:00
Кількість переглядів: 89

        …Перед світанком 24 лютого 2022 року більшість із нас прокинулися від звуків вибухів чи завивання сирен, що сповіщали про тривогу.  За вікнами кожного очікувала нове життя. Наші турботи, бажання і плани, які ще вчора здавалися такими важливими й нагальними, відразу стали несуттєвими. І як нова реальність, яку не сприймала наша свідомість -  колони військової техніки, обстріл мирних міст, загиблі військові і мирні люди, шок, страх, заціпеніння…

         Мозок відмовлявся розуміти, що у цивілізованому ХХІ столітті російська федерація скидає бомби на житлові будинки, дитячі садки, школи, нівечить інфраструктуру.

         Сотні вчорашніх водіїв, бухгалтерів, інженерів, трактористів, лікарів, (список можна продовжувати) стали солдатами ЗСУ та Нацгвардії, бійцями підрозділів територіальної оборони, волонтерами.

         У наш лексикон увійшли слова «евакуація», «зелений коридор», «окупація», «приліт» та інші. На дорогах з'явилися знайомі до того лише з воєнних кінофільмів протитанкові їжаки. Автомобільні магістралі перегородили блокпости.         Ми всі були прикуті до гаджетів, бо шукали найактуальнішу інформацію і чекали, що цей жах скоро закінчиться.

         Дороги нашого селища стали частиною «зелених коридорів»: автобуси із людьми, сотні машин з написом «Діти» за кермом яких переважно жінки. Із зони  небезпеки вивозили найдорожче, їхали у невідомість, часто не підозрюючи, що надовго…

         Сьогодні виповнюється 2 роки  від повномасштабного вторгнення, протягом яких український народ демонструє світові приклади мужності, стійкості, сміливості, кмітливості та єдності перед жорстоким ворогом, що чисельно переважає.

Метою російської агресії є не просто загарбання територій, а знищення нашої національної ідентичності, геноцид українського народу. Повномасштабний напад пришвидшив консолідацію української нації. Національна єдність стала основою успішного спротиву. 

Від 2014 року Україна бореться за суверенітет і соборність. російський агресор тимчасово окупував окремі українські землі. Але всі вони обов’язково будуть звільнені. 

Україна переможе ворога й відновить свою територіальну цілісність!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь