A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Відбулося засідання робочої групи з питань дерусифікації

Дата: 27.02.2024 17:05
Кількість переглядів: 73

         27 лютого відбулося  чергове засідання робочої групи з питань дерусифікації та позбавлення наслідків колоніального минулого  при  Недригайлівській селищній раді.

          На порядок денний виносилися питання, які потребували обговорення та вирішення.

          Начальник відділу містобудування та архітектури Володимир ФЕДАЙ доповів, що селищна рада отримала протокольне доручення від Сумської обласної військової адміністрації щодо вирішення питання із перейменування села Горькове. Робота у цьому напрямку вже була проведена: вивчена думка жителів села, які виступили за збереження назви села Горькове, був підготований відповідний проєкт рішення, проте рада його не підтримала. Вирішено підготувати проєкт рішення про перейменування села Горькове та винести на розгляд ради.

          Обговорили питання перейменування об’єктів топонімії, географічних назв та дійшли спільної думки, що на території Недригайлівської громади назви вулиць опрацьовані,  географічні назви, які можуть містити символіку російської імперської політики, не виявлені. Проте, прийняте рішення підготувати повний перелік  географічних об’єктів на території Недригайлівської селищної ради.

          Начальник відділу з питань культури, туризму та релігій  Анна ТИМЧЕНКО доповіла про стан виконання рішення вісімнадцятої сесії Недригайлівської селищної ради «Про демонтаж (вилучення) окремих елементів пам’яток, які є символікою комуністичного тоталітарного режиму або символікою російської імперської політики та внесення змін в частині назви на пам’ятках культурної спадщини в населених пунктах Недригайлівської селищної ради» та зазначила, що демонтаж проводиться, значний обсяг робіт вже виконано.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь