A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Обговорили новий алгоритм продовження виплат ВПО з березня 2024 року

Дата: 29.02.2024 11:53
Кількість переглядів: 118

Нещодавно Уряд прийняв постанову, якою вніс суттєві зміни у порядок призначення виплат на проживання для внутрішньо переміщених осіб.

         З метою вивчення нових змін у законодавстві, зокрема  у Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, які зареєстровані на території громади, начальником відділу з питань соціальної політики та ветеранів Недригайлівської селищної ради Леніною ВОЛОШКО було ініційовано проведення навчання для спеціалістів, які приймають документи для призначення (продовження) даних виплат.

У нараді взяла участь начальник Недригайлівського відділу з питань призначення та виплати державної соціальної допомоги УСЗН Роменської РДА Галина НАУМЕНКО.

Зустріч пройшла в конструктивному діалозі та обговоренні проблемних питань щодо прийняття документів та передачі їх для опрацювання та подальшої виплати до районного управління соціального захисту населення.

     Коротко про основні зміни, які будуть введені з березня 2024 року:

Автоматично виплати будуть продовжено для отримувачів, які належать до найбільш вразливих категорій ВПО та не мають можливості  працювати, а саме:

  • для пенсіонерів, у яких станом на 1 січня 2024 року розмір пенсії не перевищує 9 444 грн.;
  • осіб з інвалідністю I чи II групи, дітей з інвалідністю віком до 18 років, тяжкохворих дітей;
  • дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа віком до 23 років, а також батьків-вихователів і прийомних батьків.

Значна кількість ВПО також зможуть отримати виплати ще на 6 місяців, після подання нової заяви, а саме:

  • малолітня дитина, яка прибула в нову громаду без супроводу законного представника;
  • вагітна жінка після 30-го тижня вагітності;
  • людина, яка втратила працездатність, але не має права на пенсійну виплату та /або отримує державну соціальну допомогу (за умови, що середньомісячний сукупний дохід на одну особу в такій сім’ї не перевищує 9 444 грн.

Держава надає додаткову підтримку батькам, які не мають можливості працювати доглядаючи дітей. Тому за заявою допомога продовжуватиметься, якщо середньомісячний сукупний дохід на одного члена сім'ї не перевищує 9444 грн:

  • для осіб працездатного віку, які не працюють і доглядають за дитиною до 14 років (якщо дитина навчається он-лайн);
  • сім’ям, у яких виховується троє і більше дітей до 18 років (при цьому всі діти проживають в сім’ї і не виховуються в інтернатних закладах).
  • якщо людина працездатного віку не працює, але зареєструвалася в центрі зайнятості як безробітна чи така, що шукає роботу, і при цьому в сім’ї є діти, які відвідують садочки, школи, навчаються в закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти.
  • особам які доглядають за людиною з інвалідністю I групи, дитиною з інвалідністю до 18 років, особою з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу, особою, яка досягла 80-річного віку, або за тяжкохворою дитиною;

   В усіх цих випадках допомога призначатиметься на всіх осіб з числа ВПО у такій сім’ї, але інші члени родини, які не працюють, мають зареєструватися в центрі зайнятості. Якщо вони цього не зроблять,  виплата допомоги припиняється через місяць.Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь