A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

ВІДБУЛАСЯ НАРАДА З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЇ

Дата: 15.03.2024 15:51
Кількість переглядів: 77

Сьогодні за ініціативи селищного голови Костянтина ВОЛКОВА відбулася нарада за участі спеціалістів Державної екологічної інспекції у Сумській області щодо поводження з побутовими відходами. Цільова аудиторія – це суб’єкти господарювання, представники Держпродспоживслужби,  агролісогосподарського підприємства, КП «Недригайлівводосервіс».

 Спеціалісти Інспекції звернули увагу присутніх на зміни в законодавстві при поводженні з твердими побутовими відходами, розповіли про функціонування електронної системи для подання звітів, про офіційний ресурс Міндовкілля «ЕкоЗагроза», про відповідальність за порушення законодавства при спалюванні сухої рослинності, неправильне поводження із відходами та інше.

В ході роботи зясовано, що відповідно до чинного законодавства, субєкти господарювання зобовязані укласти договір на вивезення сміття. Директор КП «Недригайлівводосервіс» Віктор БОНДАРЕНКО зазначив, що робота у цьому  напрямку налагоджена, збір та вивіз сміття здійснюються регулярно згідно графіка, та вкотре закликав підприємців та жителів громади до укладення договорів.  Віктор Олексійович наголосив, що вивозити відходи на сміттєзвалище дозволяється лише спеціальним транспортом.

Обговорили і питання спалювання сухої рослинності. Спеціалісти екологічної інспекції наголосили, що палити не можна ніде: ні в лісі, ні в полі, ні на городі, ні в дворі, бо це становить небезпеку. Особливо небезпечним для здоров’я є спалювання виробів із пластику, які часто кидають до вогнища. У період дії воєнного стану спалювання сухої рослинності може розцінюватися як диверсія та підлягати кримінальному покаранню строком до 15 років.

Міндовкілля запровадило застосунок «ЕкоЗагроза» для автоматичного збору та фіксації інформації про екологічні загрози в режимі реального часу з географічною прив’язкою до місцевості.

Сподіваємося, що знання законодавства у сфері екології убезпечить наших жителів від порушень, а спільна злагоджена робота з благоустрою зробить нашу громаду  кращою.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь