A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Доводимо до вашого відома НАКАЗ "Про торгівлю алкогольними напоями у Сумській області"

Дата: 25.03.2024 14:26
Кількість переглядів: 59

1. Заборонити до особливого розпорядження, але не пізніше, ніж час дії правового режиму воєнного стану, на території Сумської області, крім територій можливих або активних бойових дій, для яких дата припинення можливості бойових дій або завершення бойових дій не визначена, реалізацію алкогольних напоїв у роздрібній торговельній мережі та в закладах ресторанного господарства з 21:00 до 8:00 години наступного дня.

2. Заборонити до особливого розпорядження, але не пізніше, ніж час дії правового режиму воєнного стану, на територіях можливих або активних бойових дій, для яких дата припинення можливості бойових дій або завершення бойових дій не визначена:

у роздрібній торговельній мережі та кафетеріях, крім суботніх та недільних днів, продаж алкогольних напоїв, за винятком продажу слабоалкогольних напоїв, вин та пива з 11:00 до 19:00 години;

у роздрібній торговельній мережі та кафетеріях у суботні та недільні дні продаж алкогольних напоїв з 19:00 до 11:00 години наступного дня;

у закладах ресторанного господарства (крім кафетеріїв) продаж алкогольних напоїв з 21:00 до 11:00 години наступного дня.

Території можливих або активних бойових дій, для яких дата припинення можливості бойових дій або завершення бойових дій не визначена, у цьому наказі визначаються відповідно до наказу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22 грудня 2022 року № 309 «Про затвердження Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією».

3. Заборонити до особливого розпорядження, але не пізніше, ніж час дії правового режиму воєнного стану, на територіях в межах п’ятикілометрової зони від державного кордону України у роздрібній торговельній мережі, кафетеріях, закладах ресторанного господарства продаж алкогольних напоїв, за винятком продажу слабоалкогольних напоїв, вин та пива з 11:00 до 19:00 години.

Положення пунктів 1 і 2 цього наказу застосовуються в частині, що не суперечать положенням пункту 3 цього наказу.

4. Терміни «алкогольні напої», «слабоалкогольні напої», «вино», «пиво» в цьому наказі вживаються у значенні, наведеному в законах України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» та «Про виноград та виноградне вино».

5. Заборонити до особливого розпорядження, але не пізніше, ніж час дії правового режиму воєнного стану, на території Сумської області реалізацію алкогольних напоїв у роздрібній торговельній мережі та в закладах ресторанного господарства військовослужбовцям Збройних Сил України та інших військових формувань, а також громадянам із наявними ознаками належності до військових формувань (елементами військової форми одягу, знаками розрізнення).

6. Командирам військових частин спільно з військовою службою правопорядку забезпечити контроль за недопущенням вживання підлеглими військовослужбовцями спиртних напоїв під час виконання обов’язків військової служби.

7. Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Сумської обласної державної адміністрації спільно із районними державними адміністраціями - районними військовими адміністраціями, органами місцевого самоврядування забезпечити інформування населення щодо положень цього наказу шляхом розміщення відповідної інформації на офіційних вебсайтах, у соціальних мережах та медіа.

8. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного оприлюднення.

9. Контроль за виконанням пунктів 1-3 цього наказу покласти на Головне управління Національної поліції в Сумській області та військову службу правопорядку.

10. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника голови Сумської обласної державної адміністрації - начальника обласної військової адміністрації та заступника командира оперативно-тактичного угруповання «Сіверськ».

Посилання на файл наказу https://dropmefiles.net/ru/XRwTfy

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь