A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

ДИХАННЯ, ЗАЗЕМЛЕННЯ ТА ОБІЙМИ МЕТЕЛИКА – ТРИ КРОКИ ДО СПОКОЮ

Дата: 18.04.2024 19:47
Кількість переглядів: 43

Сьогодні гуманітарна місія "Проліска" завітали до Недригайлівської селищної ради та провели психологічний тренінг для працівників Недригайлівської селищної ради та комунальних закладів. 

Працівникам розповіли про те, як себе поводити у стресових ситуаціях, як правильно заспокоювати себе та своїх ближніх.

Також надали цікаву інформацію про те, коли людина знаходиться в стресовому або панічному стані, психологи радять запам’ятати декілька технік, які можуть допомогти заспокоїтися та діяти ефективно, в режимі «я тут і зараз»:

ДИХАННЯ. Коли ми нервуємося, то у нас збивається дихання та калатає серце. Щоб стабілізувати свій стан треба зробити те, що називається «дихання по квадрату», при якому ви будете вдихати протягом 4 секунд, потім затримувати дихання протягом 4 секунд, видихати протягом 4 секунд, знову затримувати дихання протягом 4 секунд і так далі, поки не відчуєте поліпшення.

ОБІЙМИ МЕТЕЛИКА. Це ще один з видів підтримки. Щоб підтримати та заспокоїти себе, особливо коли ви залишились сам на сам, варто закрити по можливості очі, схрестити руки на грудях так, щоб права рука лягла на ліве плече, а ліва на праве. Почати повільні почергові постукування. Під час вправи треба слідкувати за диханням, воно повинне бути помірним. Техніку обіймів можна використовувати під час панічних атак, для подолання стресу, тривожності та страху.

ЗАЗЕМЛЕННЯ. Зосередьтесь на своїх почуттях за допомогою вправи «5, 4, 3, 2, 1». Її суть у тому, щоб відокремити 5 обʼєктів, 4 звуки, 3 текстури, 2 запахи та 1 смак. У цій вправі задіяні всі почуття – зір, слух, дотик, нюх і смак. Це загострює увагу. А ще допомагає залишатися тут і зараз, не панікувати й не боятися.Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь