Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Не використовуйте штучні квіти на кладовищах

Дата: 29.04.2024 16:59
Кількість переглядів: 64

Нагадуємо, що виконавчий комітет Недригайлівської селищної ради прийняв рішення  про невикористання штучних (пластикових) квітів на території нашої громади.

Традиційно до Великодня здійснюється  впорядкування могил на кладовищах. Закликаємо, не використовуйте штучні квіти! Пластикові квіти засмічують довкілля!

 

 

 

 

 

НЕДРИГАЙЛІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

СУМСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

рішення

 

 

18.04.2024

 

                            № 44

 

Про невикористання штучних (пластикових) квітів та інших ритуальних товарів, виготовлених з пластику та полімерних матеріалів на території Недригайлівської селищної ради

       

 

З метою захисту навколишнього природного середовища, забезпечення гарантій екологічних прав громадян, зменшення кількості твердих побутових відходів та їх негативного впливу на навколишнє середовище,  керуючись законами України «Про охорону навколишнього  природного середовища», «Про благоустрій населених пунктів», «Про систему громадського здоров'я», «Про Основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2030 року», відповідно до статей 30, 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет селищної ради

ВИРІШИВ:

 

  1. Не використовувати на території Недригайлівської селищної ради  на об'єктах благоустрою (кладовищах, меморіальних комплексах, пам'ятниках та ін.) штучних квітів та інших ритуальних товарів, виготовлених із пластику та полімерних матеріалів.
  2. Старостам старостинських округів розмістити на входах до кладовищ, розташованих на території Недригайлівської селищної ради, оголошення (інформаційні стенди, таблички) про невикористання мешканцями штучних квітів та інших ритуальних товарів, виготовлених із пластику, полімерних матеріалів, та їх шкідливий вплив на природу. 
  3. Відділу з питань культури, релігій та туризму селищної ради звернутися до релігійних організацій  Недригайлівської селищної ради провести роз'яснювальну роботу з жителями населених пунктів стосовно екологічної шкоди використання штучних квітів та інших ритуальних товарів, виготовлених із пластику та полімерних матеріалів.
  4. Відділу інформаційної діяльності, цифрового розвитку та комунікацій з громадськістю селищної ради:
  1.  забезпечити оприлюднення цього рішення на офіційному вебсайті Недригайлівської селищної ради;
  2. провести інформаціно-роз'яснювальну роботу шляхом оприлюднення інформації у місцевих медіа, вебсайті селищної ради та у соціальних мережах.
  1. Організацію виконання цього рішення покласти на відділ житлово-комунального господарства та благоустрою Недригайлівської селищної ради (Динник С.А), контроль за виконанням -  на заступника селищного голови Івана НАНКУ.

 

 

Селищний голова                                                             Костянтин ВОЛКОВФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь