Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Черговий семінар для представників цільових громад проєкту VNG International Ukraine: Платформа е-Дем

Дата: 17.07.2024 14:08
Кількість переглядів: 83

15.07.2024 відбувся семінар для представників цільових громад проєкту "Підтримка відновлення місцевого самоврядування та відбудови і реконструкції громад в Україні: ФАЗА ІІ", що є частиною програми "Сталий розвиток через вдосконалене місцеве врядування" (SDLG) і реалізовується VNG International за підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів і Асоціації міст України.

 Олександра Радченко, координаторка компоненту Е-демократія та Ірина Стесюк, національна модераторка платформи е-демократії E-Dem platform national moderator Фонду Східна Європа навчали учасників семінару як приєднатися до національної Платформи електронної демократії е-ДЕМ.

 Серед учасників - начальники загальних відділів, спеціалісти по комунікаціям із громадськістю та ІТ-спеціалісти 11 цільових громад проєкту, а саме: Бериславська, Високопільська, Наталинська, Недригайлівська, Очаківська, Першотравенська, Підгородненська, Первомайська, Перещепинська, Снігурівська та Талалаївська громади.

Основні питання, які було вивчено під час семінару

 Алгоритм приєднання до е-ДЕМ

 Представлення роботи платформи електронної демократії e-DEM, що включає сервіси: "Місцеві петиції", "Консультації з громадськістю, "Громадський бюджет", "Шкільний бюджет".

Визначення подальших кроків для приєднання до платформи е-ДЕМ

 Питання та відповіді: застосування платформи е-ДЕМ для проведення рейтингового голосування за кандидітів до складу Громадської ради, можливості впровадження інструменту Е-звернення, створення Центрів громадської активності тощо

Результатом семінару є підвищення рівня знань учасників/ць цільових громад з питань роботи Платформи е-ДЕМ та інструментів електронної демократії, які можливо застосувати завдяки цій платформі. В умовах введення в дію нового Закону України "Про публічні консультації" № 4254, який передано на підписання Презеденту України В.Зеленському, використання даної платформи стає особливо важливим інструментом ефективного врядування в умовах воєнного стану.

Платформа е-ДЕМ втілює у життя основну норму Закону - Жодного управлінського рішення без публічних консультацій!!!!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь